Çalışmak için peruk takmak caizmi dir?

Ben devlete ait bir hastanede hemşire olarak çalışıyorum.Hala! tesettür serbest olmadığı için hastanede çalışırken peruk takıyorum acaba dinen bir mahzuru varmıdır?

Peruk italyanca peruca'dan alınmış olup takma saç manasınadır.Peruk imalinde sentetik saç kullanılmakla beraber daha çok tabii saçlar kullanılır.Bu tabii saçlar arasına sentetik iplikler karıştırılmak sureti ile bir fileye bağlanır ve istenilen şekle sokulur.

Saç takmak bazı Hadis'i şeriflerle yasaklanmıştır.Bazı Alimler her ne şekil olursa olsun eğreti saç takmanın haram olduğuna hükmetmişler ise de ekseri fukaha "İnsan saçı takarsa haram olur,insan saçından başkasını takarsa beis yoktur demişlerdir.

İnsan saçının dışında temiz bir saç(yapay)veya başka bir şey takarsa, caiz olur.Hanefiyyülmezhep olan İsmail Hakkı Bursevi Hz.leri de aynı şeyi söylemiştir.

Kadının tesettür için peruk takması uygun olmaz.Çünkü baş örtüsü yalnız başı değil kulak ve boynunuda örter.Halbuki peruk boynunu örtmez.Ayrıca tesettürden maksat yabancılara karşı kadının cazibesini gizlemektir.Halbuki peruk insanın kendi saçı gibi göründüğü için onda cazibe vardır.

Peruk nedir, peruk takmak caizmidir, peruk takmak harammıdır, Çalışırken peruk takmanın sakıncası varmıdır, zaruret halinde peruk takılır mı,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..