Cahiliyye devrinde haram aylardaki hüküm ve adetler...

İslamiyet gelmeden evvelki cahiliyye döneminde haram aylardaki hüküm ve adetler nasıldı.Haram aylara nasıl hürmet ederlerdi?

Araplar "Haram" ayları İbrahim ve aismail Aleyhimesselamdan miras olarak almış ve sahip çıkmışlardır.Haram aylara cidden çok hürmet ve tazım gösterirler,o aylarda cidal(harp etmek) ve kıtali (öldürme) hoş görmezlerdi.
Hatta bir adam o aylarda babasının veya kardeşinin katilini görse ona saldırmaz, ilişmezdi.Sonra nes'i(Muharrem ayının hurmetini safer ayına erteleme) ihdas edip bu hurmeti değiştirdiler.

Cahiliyye devrinde haram aylardaki hüküm ve adetlerden bazıları:
a-Cahiliyye devrinde insanlar harp etmeyi haram kılmışlardı.Bu adet islamın başlangıç döneminde de cari idi.Sonra İslamla nesh (bozuldu)edildi.
b-Atiira adını verdikleri bir kurban keserlerdi.Bu kurbanları da taptıkları putlara sunarlardı.İslamiyet bu kurbanı da iptal etti.
Hadis'i şerif: "İslamda Fera' ve atira yoktur".
Fera:Devenin ilk doğurduğu yavrusudur ki cahiliyye devrinde insanlar onu keserler ve teberruk ederlerdi.İslamın gelişiyle bu da kaldırıldı.
Atira:Recep ayının ilk on gününde kestikleri kurbandır ki ona "recebiyye"derlerdi.Cahiliyye devrinde bununla ibadet ettiklerni düşünürlerdi.İslam'da neshedildi.

Cahiliyye devri, Cahiliyye devrindeki adetler, Cahiliyye devrinde haram ayların hükmü nedir, haram aylarda yapılan örf ve adetler nedir,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..