En büyük istiğfar.......

Geçmişte yapmış olduğumuz günahlardan tamamen kurtulmak için nasıl tevbe etmeliyiz? istiğfar çekmemiz yeterli olurmu?

İşlenen günahlardan dolayı dil ile tevbe ve istiğfar etmekle birlikte bedenende tevbe edilmelidir.Tevbe ve istiğfarın en büyüğü bütün vücutla yapılan "Tesbih namazı"dır.

Hz. İkrime'den ve o da Hazret-i İbn-i Abbas'dan rivayet etmişlerdir ki,Hz. Rasülü Ekrem (s.a.v.)muhterem amcaları Hazret-i Abbas'a hitaben tesbih namazı ile alakalı şöyle buyurmuşlar:

"Ey Amca, sana on (çeşit günahını silecek) şey'i haber vermekle ikram etmiş olayım ki onu işlediğin vakit günahının evveli ve ahiri,yenisi ve eskisi,hataen ve kasten yapılanı,küçüğü ve büyüğü,gizlisi ve aşikar olanı mağfiret edilmiş olsun.Dört rek'at namazı kılarsın.....
Gücün yeterse bu tesbih namazını her gün kıl.Her gün kılamazsan ayda bir kere kıl.Onu da yapamazsan senede bir,onu da yapamazsan ömründe bir kere kıl."

Kılmasını bilmeyenlerin de istifade etmesi maksadıyla cemaatlede kılınabilir.Cemaatle kılınırsa İmam olacak kimse bu namazı kılmayı evvela nezreder ve namazı kıldırırken tesbihleri her yerde cehri(sesli)okur.Cemaat ise dinler.
Tesbih namazı,kılınması teşvik edilmiş bir namazdır.Bunu alışkanlık haline getirmek müstehaptır.Tembellik etmemek lazımdır.

Tesbih namazı nedir, en büyük istiğfar nedir, istiğfar nasıl yapılır, nasıl tövbe edilir,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..