Hıdırellez'de yapılanlar hurafemidir?

eşime bir arkadaşı hıdırellezde gül dalına dilekler yazılır. bir sene boyunca istekler gül dalına yazılır. hz hızır gelir falan demişler. bana hurafe gibi geldi. aslı astarı var mı. çok teşekkürler allah razı olsun.

Hıdırellez:Hızır ile ilyas demektir.Halk dilinde galatlaşmış hali de hıdırellez dir.İlyas Peygamber ile Hızır Aleyhisselam'ın buluştuğu ve hasbihal ettiği güne denir.Hızır aleyhisselam'ın Peygamber mi evliya mı olduğu hususunda ihtilaf vardır.Ancak Cenabı Hakkın kendisine bahşettiği abı-hayat suyundan içmiş ve Ümmeti Muhammed olarak aramızda bulunmaktadır.Halk arasında zor durumda olan insanlara yardım ettiği dar'da olanların imdadına yetiştiği rivayet edilmektedir.Onun içindir ki zor da olan birine yardım edildiğinde "hızır"gibi yetiştin denir.

Lakin dilek ve istekler ancak Hz.Allah' tan murad edilir.Gayrı'sından hacette bulunulmaz.Ancak dua ederken Peygamberimizi ve Allah dostları vesile kılınarak dilek ve istekte bulunabilinir.kağıtlara bir şeyler yazıp gömmenin bir anlamı yoktur. Dinimizde bu husus ile alakalı bir rivayet yoktur.Eğer Hz.Allah'dan bir şey isteniyorsa;Cenabı Hak bakara süresinde mealen "Ben dua edenin dua'sına icabet ederim"buyurmuşlar dır.Yok Allah'dan gayrısından bir şey istenirse bu da insanı küfre götürür.Böyle hurafe adetlerin dinimizde yeri
yoktur.Bidattir.

Hıdırellez, hıdırellez nedir, hıdırellezde ne yapılır, hıdırellezde gül ağacına kağıt gömmek caizmidir,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..