Receb ayında mü'min ile münafığı ayıran namaz ......

Recebi şerif ayında kılınan bir namaz varmış .bu namaz kandil namazı mı yoksa hacet namazımıdır? bilgilendirirseniz sevinirim

Receb ayının 1'i ile 10'u arasında,11'i ile 20'si arasında,21'i ile 30'u arasında olmak üzere sadece birer defa kılınacak 10'ar rek'at "hacet namazı"vardır.Bunların her üçününde kılınış şekli aynıdır.Yalnız namazların sonlarında okunacak dua'larda fark vardır.

Bu namaz mü'min ile münafığı ayırır.Münafıklara bu namazı kılmak nasip olmaz.Bu 30 rek'at namazı kılanlar hidayete ererler.Bu namazı kılanların kalbi ölmez.Bu 30 rek'at namaz Rasülüllah efendimiz'in(s.a.v.)berberiSelman-ı Pak(r.a.)Hazretleri tarafından rivayet edimiştir.

Bu namazlar akşamdan sonra da,yatsıdan sonra da kılınabilir.Fakat,cuma ve pazartesi gecelerinde ve bilhassa teheccüd vaktinde kılınması daha faziletlidir.Bu namazın hususi bir niyetide vardır.Ancak "hacet namazına"diye de niyet edilebilir.

Hacet namazı iki rek'atte bir selam verilerek kılınır.Her rek'atte 1 Fatiha (elham) 3 Kul Ya Eyyühel Kafirun,3 ihlası Şerif(kulhü vellahü)okunur.

receb ayında kılınacak namaz, Hacet namazı, recebin ilk onunda kılınacak namaz, receb ayındaki otuz rekat namaz, mümin ile münafığı ayıran namaz, hacet namazı nasıl kılınır,

Yorumlar (2)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

  • ahmet  - Cvp: Receb ayında mü'min ile münafığı ayıran namaz ......
    sizden allah razı olsun bilgilerinizden yararlanıyoruz
  • ahmet  - Cvp: Receb ayında mü'min ile münafığı ayıran namaz ......
    sizden allah razı olsun bilgilerinizden yararlanıyoruz


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..