Süt bankası caizmidir?

Şu sıralarda hazırlık aşamasında olan süt bankaları hakkındaki görüşünüz nedir?Anne sütü alamayan çocukların geleceklerini güvence altına almak ve bu yüzden meydana gelen çocuk ölümlerini engellemek amacıyla yapıldığı söyleniyor.Dinin bu konudaki hükmü nedir?

Son zamanlarda ihtiyaç sahibi bebeklere verilmek üzere süt bankası kurularak ,kadınlardan alınan sütlerin muhafaza edilmesi şeklinde bir uygulama ortaya çıkmış ve bazı batı ülkelerinde yaygınlaşmıştır.
Bu uygulamayı burayada getirmekteki maksat ve gaye bilinmemektedir.
Süt bankası uygulamalarının süt emme konusunda karışıklık meydana getireceği aşikardır.Her ne kadar kayıt tutulacağı konusunda azami derecede vurgu yapılsa da farkında olmadan İslamın yasak ve haram kıldığı akrabalar arasında evlenmelere yol açacağı bir gerçektir.

Bu iş farkındalığın ötesinde bile bile nesli bozmaya ve haram'a davetiye çıkarmaktır.Zira bir annenin sütünden sadece bir bebeğe deyilde, başka başka bebeklere de verilmesi durumunda,anne ve bu bebekler arasındaki kardeşliğin ve haramlığın kaydını nasıl tutacaklar?Zira sütün bir yudumu bile süt haramlığına yeter.İleride neslin karışmasına ve haram olan akraba evliliğine yol açacağı için süt bankası caiz değildir.

"Sizi emziren analarınız da size haram kılındı"Ayeti celilesi ile,"Soydan dolayı haram olanlar süt emmeden dolayı da haram olurlar" Hadisi şerifi de bu mevzuya ışık tutmaktadır.

Süt bankası, süt bankası caiz midir, süt bankası harammı dır, süt bankası hakkında dinin hükmü nedir, süt bankasından süt alınırmı, süt bankası nedir,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..