Nikahsız yaşamanın günahı ......

dini nikahsiz yasamanin günahi nedir..

Allah ve Rasülünün nehy ettiğigünahlardan ve mürüvvete halal(zarar)getiren işlerden sakınmak gerekir.Küfürden sonra günahların en büyüklerinden biride,"ZİNA"etmektir.

Bir kadın ile bir erkeğin dini nikah'sız yaşaması,bir arada bulundukları sürece "zina" etmeleri demektir.Zina ise Cenabı Hakkın(C.C.)kat'ı surette ayetleri ile yasak ve haram kıldığı,cezasınında çok ağır olduğu büyük günahlardandır.İki insanın nikahsız yaşaması zina olduğu gibi bu çirkin fiilden meydana gelecek çocuklar da VELEDi-ZİNADIR.
Zinanın Dünyadaki cezası,şeri şerife göre hiç evlenmemiş kadın ve erkek için muayyen(BELLİ) şekilde vurulacak 100 sopadır.

Evli olanlar için recim yani taşlanarak ölümdür, bu cezalar dünyada tatbik edilir. Ahirette ceza uygulanmaz . tatbik edilmeyenlere ebedi cehennem vardır. bilemeyiz mevla bilir.

Rabbimiz “Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur.” (İsra, 17/32)buyuruyor.Zinayı rabbimiz haram kılmıştır..
Dinimizde haram kılınan her meselenin insana zararı vardır. Ancak biz bu zararların ne kadarını biliyoruz. Bizim bilmememiz o meseleyi zararsız kılmaz. Biz emredilene itaat etmekle yükümlüyüz.

Zinanın hem insanın şahsi hayatına hem de topluma çok büyük zararları bulunmaktadır. Bunlar psikologlar ve sosyologlar tarafından bildirilmiştir.

Nikahsız yaşamak, nikahsız yaşamak günahmı, Nikahsız ilişki kurmak caizmi, yasak ilişki caizmi, nikahsız birlikte olmak günahmı, nikahsız yaşamak suçmu,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..