Nişanlı iken yapılan dini nikah...

SELAMLAR SAYIN HOCAM SORU 1-NİŞANLILIK DÖNEMİNDE DİNİ NİKAH KIYILDIKTAN SONRA EŞ ADAYLARI ARASINDA ANLAŞMAZLIK OLUP EVLİLİKTEN VAZGEÇİLDİĞİNDE DİNİ NİKAH NASIL FESH EDİLİ
SORU 2- ERKEK TARAFI NİKAH FESHİ İÇİN KASTILI OLARAK ZORLUK ÇIKARIP NİKAHI KASITLI VERMEME DURUMUNDAN HANIMLARIN İZLEYECEĞİ YOL NELERDİR .
TEŞEKKÜRLER.

Evlilik öncesi adaylar arsında dini nikah, hafife alınmayacak ciddi bir mevzudur.Günümüzde nişanlı çiftler arasında haramı ortadan kaldırmak,veyahut birbirlerine konuşarak ısınsınlar maksadı ile dini nikah kıymak çok yaygınlaşmıştır.Bu durum ciddi derecede sakıncalıdır. Zira islamda asıl olan yani adaylar arasında akdi sağlayan,dini nikahtır.Resmi nikah ise, eşler arasındaki sadece hukuki meselelerde akit sağlar.Dini nikah kıyıldığı taktirde ister aynı evde yaşasınlar ister ayrı evde yaşasınlar artık kadın erkeğin helali olur.Bu durumun ciddiyetini iyice kavrayıp ona göre nikah kıyılmamalıdır.Zira çiftler arasında anlaşmazlık vaki olduğu zaman,sizinde söylediğiniz gibi işler çıkmaza gidebilir.

1-Nişanlı da olsalar dini nikah kıymak onları şer'an karı koca yapar.Her ne kadar anlaşmazlık sebebi ile resmi nikah'tan vazgeçseler ve ayrılsalar da, erkek onu boşamadan kadın ondan ayrılamaz.Ancak erkek onu talak ile boşarsa o zaman tamamen ayrılmış(boşanmış) olur.Başka türlü nikahın feshi mümkün olmaz.

2-Erkek tarafına gelince,nikah'ı fesh etmek erkeğin elinde olduğu için,eğer nikahı vermiyorsa(kasıtlı veya kasıtsız) hanımın yapabileceği hiç bir şey yoktur.Şer'an boşama yetkisi erkektedir.Erkeğin razı olup boşamasını beklemekten veya arayı düzeltmekten başka yapılabilecek bir şey yoktur.

Kadın nikahında bulunduğu kişi tarafından boşanmadığı müddetçe başka bir erkekle nikahlanıp evlenemez.Başkası ile nikah kıysada nikahı geçerli olmaz.Evlendiği kişi ile zina etmiş olur,doğacak çocukları da veledi zina olur.Zira kadın ancak bir erkeğin nikahı altında bulunabilir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..