Abdestsiz gezmek günahmı? ..

Namaz haricinde de sürekli abdestli olmak şart mı dır? Abdestliyken ölen kimse şehid olarak ölür deniyor aslı varmı dır?

Abdesti sadece namaz kılınacağı vakit almak yerine sürekli abdestli bulunmak, abdest bozulduğu zaman tekrar abdest almakta kişi için bir çok maddi ve manevi faide vardır.

Bir kimseye abdestli iken ölüm vaki olsa,o kimse Allah'ın huzuruna şehid olarak çıkar.Zira rasülüllah (s.a.v.) Efendimiz ,Enes Bin Malik'e(r.a.)"Ölüm meleği sana abdesli olduğun halde gelirseşehid olarak ölürsün."buyurdular.

Bu sebeble Tabi'inden Kürz bin Verebe(r.a.)Hazretleri vefat ettikleri gece midesinde rahatsızlık olmasına rağmen ruhunu abdestli olarak vermek ve şehitlik rütbesine ermek için seksen def'a abdest almışlardır

Abdest,sahibini dünya ve ahıret şerlerinden muhafaza eder,başına gelen sıkıntıları hafifletir.

Allahü Teala Hz.Musa (a.s.)'ya şöyle vahyetti:
"Abdestin yok iken sana bir musibet gelirse bunu başkasından değil,ancak kendinden bil."

Abdest,her halde mü'minin silahıdır.Mü'min onunla insan ve cin şeytanlarına karşı mücadele eder,abdest onu hoşuna gitmeyecek hallerden korur.

Abdullah Bin Ömer (r.a.) Rasülüllah (s.a.v)'den şöyle nakletti:"Kim abdestli olarak gecelerse,onunla beraber bir melek onun için istiğfar ederek sabahlar ve şöyle der:Ya Allah! Bu kulunu bağışla,zira o geceyi temiz olarak geçirdi."

Uyku ölümün kardeşidir.Bir kimse abdestli uyusa ruhu semaya yükselir.Allah'ü Teala'ya secde etmesi için ona izin verilir.Nitekim Rasülüllah (s.a.v.)Efendimiz hadis2i şeriflerinde buyurdular ki:
"Kul abdestli olarak uyursa ruhu arşa yükselir,rüyası doğru çıkar.Eğer abdestli uyumazsa ruhu bu mertebeye ulaşamaz,rüyasında gördükleri karışık olup doğru çıkmaz."
"Her kim abdestli olarak uyursa,yatağı ona mescit (gibi),uykusu sabahlayıncaya kadar namaz(kılmış gibi)olur..."

Sürekli abdestli olmak şartmı, abdestli yatmak, abdestli ölmek, abdestsiz gezmek günahmı, abdestsiz uyumak,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..