Berat kandili nedir?Bu sene berat kandili hangi gündür?

Bu sene yani 2013'ün berat kandili hangi gündür?Berat kandilinde hangi hadiseler olmuştur.

Bu seneki,yani 2013'teki berat kandili Şa'ban'ı şerifin 14'ünü 15'ine bağlayan gece, 23 haziran pazar gecesi,yani yarın akşamdır.

Berat kandili kısaca: Kur'an-ı Kerimin levh-i Mahfuz'dan dünya semasına indirildiği, İnsanların bir senelik hayat,ölüm ve rızıklarının gözden geçirildiği, Müslümanların af ve lütuflara nail olduğu, İbadet ve taatte bulunanların tevbe ve istiğfarda bulunanların cehennemden kurtuluş beratlarının verildiği mübarek bir gecedir.

Bu geceninde diğer gecelerde olduğu gibi yapılması gereken kendine has ibadetleri vardır.Bu Gece'de evvela bir tesbih namazı(sitemizde tebsih namazının kılınışı ile alakalı bilgi var) kılınarak 100 rekat namaz kılınır.

Bu 100 rekat namazı kılanların o sene içerisinde öldüğü taktirde şehitlik mertebesine ulaşacağı rivayet edilmişr.

Bu gecenin Kur'an-ı Kerimde de bildirildiği üzere huusiyetlerinden bazıları şunlardır:

*Hikmetli her iş -biz kullarının bir senelik rızıkları yani bie senelik kazanacağı maışet ve rızkı ve ,ecelleri,yani bu sene içerisinde öleceklerin isimlerinin Azrail a.s'a verilmesi,deprem ,zelzele,fırtına gibi bir takım tabiat olaylarının meydana gelip gelmeyeceği bu gecede ayırt edilir,ve yazılır.

*Bu gecede ibadet etmek çok faziletlidir.
*Bu gecede rahmet iner.Hadisi Şerif'te "Şa'ban ayının yarısı olduğu gece(berat gecesi)Allahü tealanın rahmeti dünya semasına iner..." buyruldu.
*Müminler mağfiret olunur,günahları bağışlanır.
*Rasülüllah Efendimize tam şefaat salahıyeti verilmiştir.

Peygamber Efendimiz Şa'ban'ın 13.gecesinde Allahü Teala'dan ümmeti için şefaat istedi.Allahü Teala ümmetinin üçte birine şefaat izni verdi.

14.gecesi kalan ümmeti için şefaat istedi.Cenab-ı Hak üçte ikisine şefaat izni verdi.

15.gecesi geriye kalan ümmeti için şefaat izni istedi.Allah-ü Teala- devenin sahibinden kaçtığı gibi Allah-ü Teâlâ'dan kaçanlar hariç-ümmetinin tamamına şefaat izni verdi.

Bu Gece'de Zemzem suyunun açık bir şekilde artmasıAllah-ü Teala'nın bir sünneti,adet-i ilahisidir.Burada ilahi ilimlerin,hakikat ehlinin kalbinde artacağına işaret vardır.

Berat kandili nedir, berat kandilinde ne olmuştur, berat kandilinin önemi, berat kandilinin hususiyetleri nedir, berat kandilinde meydana gelen hadiseler, 2013 berat gecesi,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..