Berat gecesi af edilmeyecek 6 sınıf insan...

Berat gecesinde ibadet eden ve tevbe eden herkesin bağışlanacağı doğru mu?Yoksa af edilmeyecekler de var mı dır?

Bu gecenin bir ismi de "leyle-i mübareke"( mübarek gece)dir.Mübarek gece denmesinin sebebi,bu gece ibadet edenlerin elde edeceği hayır ve bereket çok olduğu içindir.

Ayrıca bu gece Allah-ü Teala'nın cemalinin bereketi hasıl olur.Şöyleki,Hazreti Allah cemal(iyilik)sıfatı ile tecelli eder.Bunun eseri,Kadir gecesinde olduğu gibi Arş'ın zirvesinden yeryüzüne kadar ne varsa bütün mahlukata ulaşır.

Yine bu gece bütün melekler "haziratü'lKuds"(cennet)te toplanırlar.
Yine bu gece Cenabı Hak ibadet edenlere şöyle nida eder:
"Hel min sailin;isteyen yokmu? ona istediğini vereyim.İstiğfar eden yokmu onu af edeyim.Rızık isteyen yok mu, ona helel ve bol rızık vereyim. Bela ve musibete uğrayan yokmu,(istesin),ona afiyet(hastalığına şifa) vereyim."
Cenabı hakkın bu ve bunun gibi nidaları fecrin (güneşin)doğuşuna kadar söyler.

Fakat,belaya uğrayıp afiyet isteyen bir çokları da vardır ki,şartları taşımadıkları için duaları kabul edilmez.
Zira Rasülüllah Efendimiz bu geceyle ilgili Hazreti Aişe validemize hitaben şöyle buyurmuşlardır: "Ya Hümeyra!bu gece hangi gece bilirmisin?Bu gece Şa'ban ayının yarı gecesidir.Hazreti Allah bu gece Beni Kelb kabilesinin koyunlarının tüyleri adedince azatlı vardır.(h.z. Aişe Peygamber Efendimize sordu."Ey Allh'ın Nebisi,niçin beni kelbin koyunları?"buyurdu ki,
"Arab'ta bnlardan daha çok koyunu olan kimse yoktur.Yalnız altı kişiyi söylemiyorum.(onlar af edilmezler)Devamlı içki içenana babasına asi olan,faiz ve zinaya devam eden,resim yapan,nemmam(koğucu,laf taşıyan)
Bu kimseler ısrarla bu işledikleri günahlardan pişman olup bir daha yapmamk üzere tövbe etmediği müddetçe af edilmezler.

Berat gecesi af edilecekler, berat gecesi af edilmeyecekler, berat gecesi kimler bağışlanır, berat gecesi bağışlanmayacak altı sınıf insan,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..