Kadınların şarkıcılık yapması günah mı dır?

Kadının halka açık toplum içerisinde şarkıcılık yapması günahmıdır?Eğer bunu meslek olarak değilde hobi olarak yapıyorsa yani bundan para kazanmasada hüküm aynımıdır?

Kadının zaruret dışında yabancı erkeklere sesini duyurması haramdır.Zira kadının sesi avrettir.Zaruri ihtiyaçlar ve meseleler için abancı bir erkekle islami çerçevede örneğin:sesini uzatmadan,güzelleştirmeye ve inceltmeye çalışmadan taganni yapmadan konuşmasında bir sakınca yoktur.

Ancak ister meslek edinsin(ki,bu haramla para kazanmak olduğu için daha da kötüdür.zira hem çalışması haram hem kazancı haram olur) ister meslek edinmesin bir kadının yabancı erkeklerin bulunduğu mecliste sesini yükseltmesi,makam ve teğanni yaparak şarkı türkü gibi kafiyeli şeyler okuması erkekleri meyl ettirmek ve şehveti tahrik olduğu için caiz olmadığı gibi haramdır.

Kaldı ki,dini bir vecibenin çağrısı olan ezan okumak bile caiz değilken, nefsin hoşuna giden sözler içeren,ma'sıyet ve küfür kokan sözleri sarf ederek hobiler edinmek Müslüman olan bir bayana hiç yaraşmaz.

Bugün araplar türkler şunlar bunlar böyle yapıyor, televizyonları dansözlerle şarkıcılarla dolu diye günah değildir diye denmez. Başkasının günahı, günah olan şeyi helal yapmaz.

Kadının şarkıcı olması, türküler söylemesi, dansözlük yapması vs. işlemler islam dini inancına göre günahtır. Caiz değildir. Kim ne derse durum budur. Bunun devri dönemi vs yoktur

Şarkıcılık yapmak günah mı, kadınların şarkıcılık yapması günah mı, kadınlar şarkıcılık yapabilir mi, kadının şarkıcı olması caizmi,

Yorumlar (2)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

  • esra  - Cvp: Kadınların şarkıcılık yapması günah mı dır?
    peki kuluk görevimzden çıkmadıkça bide haram olmadıkça günah olurmu ?
  •  - Cvp: Kadınların şarkıcılık yapması günah mı dır?
    bişy dicem ne alakası varki araplar tam müslüman türk ama onlar şarkı söyleyip dansöz kıyafeti giyolar günah olsa onlar yapmazdı ya


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..