2019 ilk teravih namazı hangi akşam kılınacak?

Bu sene teravih namazının vakti ne zaman giriyor?Teravih namazını kılmaya hangi akşam başlanılacak?

Bu sene Şaban ayı 6 Mayıs pazartesi günü giriyor..Gece önce girdiği için ilk teravih namazı 5 Mayıs pazar akşamı kılınacak..Yani bu sene ilk teravih namazı Pazarı pazartesiye bağlayan gece kılınacak.

Teravih namazı,Ramazan ayına mahsus ,yirmi rekatten ibaret bir sünneti müekkededir. Bu namaza Peygamber Efendimiz (s.a.v.)dört halifesi (rıdvanulahi aleyhim ) devam etmişlerdir. Teravih namazının cemaatle kılınması da sünneti kifayedir.

Mescitlerde ve camilerde teravih namazı kılındığı halde cemaatı terk edip evinde kılan kimse,fazileti terk etmiş olur.Bu kimse teravih namazını evinde de cemaatle kılsa, camide ve mescitlerde kılınan teravih namazının sevabına ve faziletine eremez.

Hadisi şerif'de :Her kim Ramazan ayında inanarak ve sevabını Allah'dan bekleyerek teravih namazı kılarsa onun geçmiş günahları bğışlanır" buyrulmuştur.

ilk teravih, bu sene ilk teravih, bu sene teravih ne zaman başlıyor, 2013 ilk teravih namazı, ilk teravih ne zaman başlıyor, bu sene ilk teravih namazı hangi akşam kılınacak,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..