Teravih namazını cemaatle kılmak şartmıdır?

Teravih namazı evde tek başına kılınabilirmi?yoksa teravih namazını cemaatle kılmak şartmıdır? Birde Teravih namazını cemaatle kılmak için camiye gitmek şartmıdır?Evde Cemaat olup teravih namazı kılınabilir mi?

Teravih namazı kadın olsun erkek olsun her Müslümana sünneti müekkededir.Ramazanı Şerif ayında teravih namazı,allahü Tealaya yaklaşma yollarının en büyüğüdür.Bu namaza Peygamber Efendimiz ve hulefa-i Raşidin devam etmişlerdir.

Teravih namazının cemaatle kılınması sünneti Kifayedir.Evde tek başınada kılınabilir.Ancak cemaatle kılmak tek başına kılmaktan 27 kat daha üstün ve daha faziletlidir.
Erkekler için mescid ve Camilerde teravih namaı kılıdığı halde,bir özrü olmaksızın camide cemaati terk edip,evinde kılan kimse,fazileti terk etmiş olur. Bu kimse evinde cemaatle kılsa da cemaat sevabını alsa bile mescitdeki cemaatın faziletine eremez.Çünkü mescitlerin fazileti daha fazladır.



Teravih namazı tek başına kılınır mı, teravihi cemaatle kılmak şartmıdır, teravih namazında camiye gitmek şartmıdır, Evde cemaatle teravih kılınırmı,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..