Teravih namazının kılınışı...

Teravih namazı nasıl kılınır?Teravih namazında hangi dua ve hangi sure okunur?Teravih namazı cemaatle nasıl kılınır.Teravih namazı tek başına nasıl kılınır?

Teravih namazı yatsı namazını kıldıktan sonra vitie namazını kılmadan önce kılınır.Teravih namazı 20 rekattir.Dört rekatte bir selam verilerek kılınır.Her selam arasında birer defa salat-ı Ümmiye okunur.Son rekatte salatı ümmiye'yi 3 defa okumak güzeldir.

Teravih namazı iki rekatte bir selam verilerekte kılınabilir.
Teravih namazı iki rekatte bir selam verilince,Akşam namazının iki rekat snneti gibi kılınır.

Dört rekatte bir selam verilince yatsı namazının dört rekat sünnet gibi kılınır.Teravih namazı kılarken,cemaatle kılındığı zaman,Cemaat olan kimse hem teravihe hemde imama uymaya niyet eder.İmamda kıraati aşikare(sesli ) okur. İmamın sesli okuduğu yerde susar.İmamın sessiz okuduğu yerde de okur.Ancak imam sessiz okuduğu zaman okumasa da bir şey icab etmez.

Teravih namazını tek başına kılan kimse,aynı yatsı namazının sünneti gibi kılar.Zammı sure olarak "Elem tere'den aşağısını sırasıyla okuyabilir.Bittikten sonra tekrar surelerin başından başlayarak namazını kılabilir.

tek başına kılan kimse eğer fazla sure bilmiyorsa,her dört rekatte (aynı rekat içinde olmamak kaydıyla)aynı sureleri okuyabilir.Teravihi bitirince vitir vacip te kılınarak namazın kabulü için dua edilir.

teravih namazının kılınışı, teravih nasıl kılınır, cemaatle teravih kılınışı, tek başına teravih namazı nasıl kılınır,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..