Teravih namazının vakti ne zaman biter?

Teravih namazını saat kaça kadar kılabiliriz?teravih namazının en son vakti nedir?Teravih namazını imsak kesilinceye kadar kılabilir miyiz?

Teravih namazı yatsı namazının bir parçası olarak sünnet kılınmıştır.Böyle olunca teravih namazı,yatsı namazı hangi vakte kadar kılınabiliyorsa,teravihi'de o vakitlerde kılmak caiz dir.

Yatsı namazının vakti;Aydınlığın batmasından başlayarak tan yeri ağarmasına kadar devam eder.Zira Peygamber Efendimiz(s.a.v.)"Yatsı namazının vakti tan yerinin ağarması(imsak kesilmesi) ile sona erer"buyurmuştur.

Yatsı namazını geceden üçtebir geçinceye dek kılmak müstehaptır.Çünkü hem Peygamber (s.a.v.)Efendimiz;"Eğer ümmetime zor geleceğinden korkmasaydım, yatsı namazını geceden üçtebir geçinceye kadar geciktirecektim."buyurmuşdur.

Ayrıca yatsı namazının geç kılınması halinde,namazdan sonra oturup konuşmak önlenmiş olur.bu da iyi bir şeydir.Zira yatsı namazından sonra oturup konuşmaktan nehyedilmiştir.
Fakat gecenin yarısından sonraya bırakmak mekruhtur.Çünkü bunda kar yoktur.Sadece zarar vardır.Zira vakit çok ilerlediği için kimsenin namazdan sonra oturup konuşması söz konusu değildir.Üstelik cemaatin azalmasına da yüzdeyüz sebeb olur.

Ancak ramazan ayında sahura kalkılacağı için,ramazan ayının gecelerindeki ibadet,teheccüd namazı gibi nafilelerin kıymeti de göz önünde bulundurulursa,teravihi kılamamış kimsenin, terk etmektense imsak kesilene kadar kılması elbette güzel olur.

Teravih namazının son vakti nedir, teravih namazı kaça kadar kılınır, teravih namazının vakti ne zaman çıkar, teravihi yatsıdan sonra kılmak şartmıdır, imsaktan önce teravih kılınır mı,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..