Süt kardeşimle evlenmişim ne yapmam lazım?

selamünaleyküm yaklaşık 10 yıl kadar önce dayımın kızı ile evlendim fakat 2 gün önce anneannem ikimizide emzirdiğini söyledi 2 çocuğumuz var bazı hocalar şaffi mezhebini taklit edin diyor ama benim içim rahat değil bana yardımcı olursanız sevinirim. bu arada nenem aklı başında ve biz evlenirken böyle birşeyden bahsetmedi.şimdi evliliğimizi kurtarmak için az emzirdim veya beş defa emzirmedim diyebilir bundan şüphe duyuyorum ne yapmam lazım.

Aleyküm selam...Eğer böyle bir emzirme durumu olduğu halde neneniz bu durumu her iki taraftanda gizlediği için mesuldür.Gelelim soruya:Hanefi mezhebine göre bir defa bile emzirse sütün mideye ulaşmasıyla süt kardeşlik hasıl olur.Şafi mezhebine göre ise en az 5 defa emzirmekle süt kardeşlik oluşur.

Sizin durumunuza gelince:ilk önce nenenizin emzirdiğine dair,iki erkek veya bir erkek iki kadın olmak üzere şahit getirmesi lazımdır.Eğer Şahidi var ise,İmamı Azama göre süt kardeşliği sabit olduğundan aralarındaki nikah kendiliğinden düşer ve karı koca derhal ayrılmalıdır.Bir daha bu karı koca asla nikahlanamazlar.Karı koca olmalarıda haramdır. Eğer Şahit getiremiyor,şahidi yoksa sözüne itibar olunmaz.

Ancak şahit getirdiği taktirde,ve bu emzirme 5 defa dan az olduğu taktirde İmamı şafi'nin görüşü taklid edilmek üzere evliliğe devam edilebilir.Ancak her ihtimale karşı tekrar nikah kıymaları gerekir.Zira hanefiye göre nikahları bozulmuştur.

Süt kardeşler evlenirse hüküm nedir, süt kardeşlerin evlenmesi, evlendikten sonra süt kardeş çıkarsa, süt bağı olanlar birbiriyle evlenirse boşanmaları gerekir mi,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..