Diyabet (şeker) hastaları oruç fidyesi verebilir mi?

Şeker (diyabet)hastaları oruç tutamadıkları zaman oruç fidyesi verebilir mi?Diyabet hastalarının oruç fidyesi vermesi caiz midir?Oruç tutamayan şeker(Diyabet )hastalarının ne yapması lazım?Şeker hastalığı oruç tutmamak için özür sayılır mı?

Hastalık kişinin bünyesine göre değişir.Bazı diyabet(şeker)hastaları ilaçlarını sahur ve imsakta kullanarak oruçlarını gayet rahat tutabiliyorlar.Ancak bazı şeker (diyabet)hastaları,ilerlemiş yaşından(yaşlılıktan),veya hastalığının ciddi durumda olduğundan dolayıda tutmakta zorlanıyorlar.

Eğer Bu Diyabet (şeker)hastalığı olan kmselere sözüne güvenilir Müslüman bir doktor orucun ona zararlı olduğuna ,tutmasının hastalığını ilerleteceği veya ciddi sağlık problemleri çıkaracağı ne ramazanda nede ramazandan sonra bir daha hiç oruç tutamayacağı yönünde bir karar verirse,o kimse oruç fidyesi verebilir.

Zira Cenabı Hak iki hususta fidyeye ruhsat vermiştir:1.si o kimsenin çok yaşlı ve zayıf olup oruç tutacak kuvveti olmadığı için,2.si bir daha oruç tutamayacak kadar hasta olması.Bu iki özürden biri mevcut olan kimseye fidye ruhsatı verilmiştir.

Diyabet hastaları oruç fidyesi verebilir mi, Şeker hastası olan oruç yerine fidye verse olurmu, Şeker hastasının oruç fidyesi vermesi caizmi, Şeker hastalığı oruç için bir özür müdür,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..