Çocukları teravih ve bayram namazları için camiye götürmek günah mı?

Çocukları camiye cemaate götürmek caiz mi?çocukları camiye götürmenin sakıncası varmı? Kaç yaşındaki çocuklar camiye götürülür?

Yapılan işler ibadet niyeti ile Allah rızası için yapılsa bile sünneti Rasülüllaha ve şer'i ölçülere uygun olursa güzel olur. Mesela Ramazanda oruç tutmak farzdır.Bayramda oruç tutmak ise tahrimen mekruhtur.

Alışşın öğrensin diye çocukları camiye götürmek güzeldir.Lakin onunda bir ölçüsü vardır.Çok küçük çocukları camiye götürmek,üzerinde necaset bulunabileceği için camiyi kirletme ve huzuru bozma ihtimali bulunduğundan uygun değildir.ünkü bu,camiye hürmet ve tazimi ihlal eder.

Eğer çocuk yedi yaşını tamamlarsa ara sıra camiye götürülebilir.Rasülüllah (s.a.v.)"çocuk yedi aşını tamamlayınca ona namazı öğretin on yaşını tamamlayınca kılmazsa hafifçe dövün" buyurmuştur.

Ancak baliğ(ergen) olmamış camiye götürüldüğü vakit namazını en arka safta kılmalıdır.Çünkü baliğ olmamış çocuğun erkeklerin safında namaza durması dört mezhebe göre de tahrimen mekruhtur.Erkeklerin safı yarım kalırsa Maliki,Şafi,ve Hambeli mezheplerine göre çocuklar yarım kalan safı tamamlar.

Hanefi mezhebine göre ise,eğer bir çocuk ise yarım safa durur.Birden çok çocuk varsa yarım safa durmayıp ayrıca arkaya saf yapar.

Çocukları camiye götürmek caiz mi, çocukların cemaate katılması caiz mi, bayram namazında çocukları camiye götürmek,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..