Kuran'ı kerimi öpmek ve başüstüne koymak doğru mudur?

Kuranı kerimi öpmek, başüstüne koymanın dindeki yeri nedir? Mekruhmudur öpülmeli mi? öpmek lazım mı? Neden öpmeliyiz?

Herşeyin bir usulü bir yolu bir yordamı vardır.

Kuranı kerim okumanın da bir üsulü adabı vardır. Ecdadımız kuranı kerime olan saygılarından en güzel harflerle yazmışlar. En güzel ciltleri yapmışlar. Ve en güzel sanatsal altın süslemelerle süslemişlerdir.

Kuranı kerim sıradan normal bir kitap değil biz müslümanların kutsal kitabıdır.

Kuranı kerime saygı ve hürmette kusur etmemek gerekir. Yüksek yerlere koymalı. Alırken ve korken kuranı kerimi öpüp alnımıza dokundurmalıyız. Daha sonra büyük bir vakarla kuranı kerim açıp fatiha şerif ile okumaya başlamalıyız.

Okurken asla yere koymamalı. Göbekten aşağıya indirmemelidir.

Kuranı kerime saygı gösteren toplumlar yücelmiş.. Ona karşı saygısızlık eden sıradan bir kitapmış gibi muamele edenler ise alçalmışlardır. Dünyanın bütün petrolleri topraklarından çıksa bile rezili sefil bir yaşamları olmaya devam etmiştir!!

Bugün kuran ile aramızdaki bağları koparmak isteyenlerin en büyük saldırdığı noktalardan birisi abdestsiz dokunma ve hürmetle kuranı kerimi tutma konularıdır.

Bu mevzular o kişinin itikadını inancını gösteren mihenk taşlarıdır.

Her kim ki kuran abdestsiz dokunur derse o kişi SAPIK'tır. İslam dinine fitne sokucudur. o kişinin hiç bir sözüne itimat etmeyiniz.

Her kim ki yine kuran kerime gösterilen hürmeti dinde yok islamda yok derse o kişi de fasık'tır.. islam dinine fitne sokucudur. O kişi ve sitelerden kesinlikle uzak durmalı. sapık zihniyet olduklarının bilincinde olmalıdır..

* * *

Mevlana Celaleddin-i Rumi der ki;

Bir esek icin inci ile katir boncugu arasinda fark yoktur. Yine o esektir ki Inciyi bagrinda tasiyan denizlerin varligindan da süpheye düser..

kuranı öpmek, kuranı kerimi öpmek, kuranı dokunmak, kuran okumak, kurana saygı, kurana hürmet,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..