Evlendikten sonra 100 km .uzaklıktaki baba evine gitmekle seferi olunur mu?

Bir kadın evlendikten sonra .babasının 100 km uzaklıktaki evine gtse seferi olur mu

Bir kimsenin doğduğu büyüdüğü ve yaşadığı(baba evi) yer vatanı aslı'si olur.Ve o kimse muki'dir.Ancak evlilik sebebi veya iş sebebiyle oradan ayrılıp başka yere yerleşirse,yerleştiği yer onun kendi vatanı kabul edilir.Burada da o kimse seferi olamaz.

Ancak bir kimse önceden yaşadığı en az 90 km lik uzaklık mesafesinde olan vatan-ı aslisine ,baba evine,veya herhangi bir yolculuğa 15 günden az kalmak niyeti ile giderse "seferi" olur.Seferinin bütün hükümlerine tabi olur.Ancak 15 günden fazla kalmak niyeti ile giderse o zaman seferi olmaz.Mukım olan kimse gibi amel eder.

Şöyle ki,babasının evine giderken niyeti 15 günden az olup,herhengi bir sebeble 15 günden önce dönemeyen kişi,seferi olmaktan çıkmaz.Orada bir sene de kalsa niyete itibar edileceğinden seferinin hükümlerine tabi olur.

Seferi olan dört rekatli farz namazları kısaltıp iki rekat kılacağı gibi,Ramazan ayında da daha sonra kaza etmek şartıyla oruç tutmama hususunda muhayyerdir.

babasına giden seferi olur mu, 100 km de oturan baba evine gitmekle seferi olnur mu, seferinin şartları nedir, kişi evlenip ayrıldığı baba evine gidince seferi olur mu?,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..