Şakayla mümine kafir demek dinden çıkarır mı?

selamunaleykum hocam ben 15 yasindayim hocam ben cok vesveseli biri oldum son 1 ayda hocam sorum su

biz onceden arkadaslarla kesinlikle dine kufur degil ciddi bi amacimizda yoktu arkadaslae la kafir munafik putperest diyorduk birbirimize ben bundan cok kortum tovbede ettim bir daha yapmayacagima acaba dinde cikmismiyimdir cok korkuyorum lutfen cevap verin
a

Dünya hayatında bir insan için birinci derecede lazım olan şey imandır.Her insan iman etmek ve bu imanı ahirete götürmekle mükelleftir.Bunun içinde,bütün iman edenlerin bazı hassasiyetlere dikkat etmesi icap eder.

Bir kimsenin imanını devam ettirebilmesi için Mukaddeseta;yani dinin mukaddes saydığı şeylere hürmet etmesi ve onu şakayla bile olsa hafife almaktan kaçınması lazımdır.Putperest kafir demektir ki,bir Müslümana kafir,veya bir kafire Müslüman demek insanı dinden çıkarır,küfre götürür.Bunun şakası da ciddisi de olmaz.

Bu gaflette bulunan kimsenin bir daha yapmamak üzere,tevbe-i nasuh ile hemen tevbe ve istiğfar edip,Kelime-i şehadet getirerek imanını tazelemesi icap eder.

Bir kişi şakayla bile olsa arkadaşlarına takılmak için kafir, putperest gibi kelimeler kullansa o kişi DİNDEN çıkar! Bunu bilmeyerek söyleyen kişi öğrendiğinde TEVBE etmeli. ve bir daha söylememelidir. Bile bile ısrarla bu tarz kafir, putperest demeye devam ederseniz. Allah ve Kuran inancınızı tekrar sorgulamanız lazım..

Münafık kelimesi ise farklı birşey. Bir kişiye münafık deseniz sizi dinden çıkartmaz. Fakat dememek en güzelidir.! Eğer münafık olduğuna dair alamet varsa sorun yoktur. Fakat münafık olmadığını bile bile münafık derseniz iftira atmış olursunuz.



Kafir demek dinden çıkarırmı, şakayla kafir diyen dinden çıkar mı,

Yorumlar (3)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

  • Berk  - Cvp: Şakayla mümine kafir demek dinden çıkarır mı?
    peki insandan helallik almak gerektirir mi ?
  • mahmut  - Cvp: Şakayla mümine kafir demek dinden çıkarır mı?
    bilmiyordum vallahi bundan sorumlumuyumdur tovbede ettim
  • mahmut  - Cvp: Şakayla mümine kafir demek dinden çıkarır mı?
    hocam dinden cikmismiydim


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..