Annenin ve teyzenin fitresini kızı verebilir mi?

Merhaba. Ben annemle aynı evde yaşıyorum. Annemin birikmiş parası olmayıp sadece emekli maaşı bulunmaktadır. Benim ise nisap miktarına ulaşmış bir birikimim var. Evin ihtiyaçlarını hem annemin emekli maaşından hem de benim birikmiş paramdan ortaklaşa karşılıyoruz. Bu durumda ben kendi fitremi verirken annemin yerine de vermem gerekiyor mu? Bir de hukuksal olarak vasisi olduğum şizofreni hastası ve sürekli hastane de yatmakta olan öz teyzem var. Onun için de fitre vermem gerekiyor mu? Şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür ediyorum.

Kişinin kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu akrabalarının fitresini vermesi vaciptir.Annenizin kendine ait parası varsa,o kendi fitresini kendi parasından verir.Eğer kendine ait parası yoksa onun yerine siz kendi paranızdan verebilirsiniz.

Hasta olan teyzeninde şahsına ait parası varsa onun adına vekaleten onun parasından fitre verebilirsiniz.Eğer şahsına ait malı yoksa,ona bakmakla yükümlü olan kimsenin (siz veya başkası)onun fitresini vermesi onunüzerine vacip olur.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..