Arefe günü nasıl ibadet edilir?

Arefe gününü nasıl geçirmek gerekir?Arefe gününde hangi ibadetler yapılır?Arefe günü hangi dualar okunur?Arefe günü hangi tesbihler okunur?

Arefe günü ramazan ayının kalan son günü olması hasebiyle Ramazan ayının en kıymeli günlerindendir.Bayramın müjdecisidir.Allah dostları arefe ramazan ayının son günleri girdiği vakit,bu ay elimizden gidiyor,bu rahmet ve mağfiret ayı bitiyor diye ağlayıp üzülürlermiş.Onun için bu ayın bizden razi olarak ayrılması için iki rekat şükür namazı kılarlardı.

Arefe günü kuşluk namazı,tesbih namazı ve şükür namazı kılarak gündüzünü ve ramazanın son gününü ihyaya çalışılmalıdır.Yine bu günde fitre veremeyenler iki rekat namaz kılıp Allaha iltica ederler.

Bu günde kabirleri (ölmüşleri)ziyaret etmek onlara yasiin ve mülk sureleri gibi Kuran okumak,onlara hediyyeler göndermek çok faziletli ibadetlerdendir.

yine Arefe günü istiğfar,salevat,kelime-i tevhit okuyarak hususi hatimlar yapmakta faziletli ibadetlerdendir.Ayrıca bin ihlası şerif okuyarak ihlas hatmi yapmak tavsiye edilen ibadetlerdendir.Bu günün gündüzünde olduğu gibi gecesinide ibadetle geçirmek lazımdır.Zira arefe gecesini ihya eden kişiye cennet vacip olur buyrulmuştur.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..