Kurban derisi hangi kurumlara verilmelidir?

Kurbanların derisini hangi hayır kurumuna vermek daha faziletlidir?Bayramda kapı kapı dolaşıp deri toplayan hangi vakıflara kurban derisi verilmelidir?İbadet niyetiyle kestiğimiz kurbanların derilerini hangi kurumlara vermeliyiz?

Kurban derisini bağışlanmasında en faziletli olanı dini islamın yayılıp gelişmesi için toplayan kurumlara vermektir.Derinin kendisi verilebileceği gibi satılıp parasıda verilebilir.

Rasülüllah (s.a.v.)Efendimiz :"Men ba'a cilde üdhıyyetihi fela üdhıyyete lehü" buyurmuşlardır.Manası :Kurbanın derisini satanın kurbanı yoktur".

İmamı Ebu Yusuf Hazretleri bu Hadisi şerif ile delil getirerek "Kurbanın derisi -vakfedilen şeyler gibidir-asla satmak caiz olmaz."" buyurmuştur.

Ancak İmamı Azam ve İmamı Muhammed'e göre deri,kurban sahibinin mülkü olup bedelini tasadduk ertmek şartyıyla satmak kerahatle caizdir.

Ancak,Kurbanın derisini Rasülüllh'a (s.a.v.)uyup,.Allah rızası için Hayır kurumlarına (kuran kursu ve mescit gibi)sadaka olarak vermek efdaldir.(en faziletlisidir)Zira deri kurbanın bir parçasıdır.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..