Arefe günü nasıl dua edilir?

Arefe günü nasıl dua etmeliyiz?Arefe günü hangi dualar okunur?Arefe günü yapılacak dualar...

"Dünya günlerinin en kıymetlisi Arefe günüdür.Duanın en hayırlısı da Arefe günü yapılanıdır.Ben ve Benden evvel geçen nebilerin söylediklerinin en hayırlısı da; "LA İLAHE İLLALLAHÜ VAHDEHÜ LA ŞERİKE LEH,LEHÜL MÜLKÜ VE LEHÜL HAMDÜ YUHYİ VE YÜMİİT,VEHÜVE HAYYÜN LA YEMÜT,BİYEDİHİL-HAYR,VEHÜVE ALA KÜLLİ ŞEY'İN KADİİR."dir. buyrulmuştur."

Arefe günü şu duayı okumalıdır:
"Allahümme a'tık rakabetii minen-nar,ve vessi'li miner-rızkıl hala,va'sımni min fesakatil cinni vel insi Ya Alim'ü Ya Kadiir,İğfir li ve livalideyye inneke ala külli şey'in Kadiir.

MANASI:
"Allahım! Beni cehennemden azat eyle,rızkımı helalinden bol eyle,ve kudret sahibi olan Rabbim,beni anamı-babamı af eyle.Muhakkak sen her şeye kadirsin..

İbni Abbas'dan rivayet edilen Hadisi şerifte:Hiç bir kul yoktur ki,Arefe günü şöyle dua etsin,Sonra Allah'dan bir şey istesin de Allah onu vermesin.(mutlaka verir)

"Sübhanellezi fissemaai arşühü.Sübhanellezi fil berri kazaühü,Sübhanellezi fil bahri sebilühü,Sübhanellezi fin nari sultanühü,Sübhanellezi fil cenneti rahmetühü,Sübhanellezi fil kıyameti adlühü,Sübhanellezi rafea sema ,Sübhanellezi besetal arza.Sübhanellezi melcee vela mencee minhü illa ileyh."

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..