Faiz ile çekilen kredi ile geçinen evde yaşamak haram mı

hocam ben babamla beraber yaşıyorum. babam beni evlendirmeden önce düğün için kredi çekti.sonra eşim ve ben faize bulaştığını anladık babamın.eşim evden gitti babasının evine sebep babam karedi çekmiş diye.bende geri gel diyorum 6 ay kalırız babamla sonra ayrı bir eve taşınırız.o da yok diyoro 6 ay yiyeceğimiz hepsi haramdır diyor.bende mecburen kalmam gerekiyor çünkü iş yok meslek yok.sorum şu 6 aylık süre zarfında yiyeceğimiz rızkın hepsi haram olurmu olmazmı

Bu konunun cevabını vermek ne yazık ki imkansız. Evet haramdır desek, değil.. Hayır helaldır desek, helalda değil!

Eşiniz gidebilir hakkıdır desek, hayır kesinlikle hakkı değildir. Başını alıp evi terk edemez. Orada kalmalı desek o da doğru değil. Eşinizin bulunduğu cemaat tarikat ya da gittiği yol ne diyorsa o ona inanacak ona göre karar verecektir. Bunu asla değiştiremezsiniz.

Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, gerçekleri görebilmek için yıllarca çok ciddi eğitim almak gerekiyor. Hem islami alanda hem de dünyevi alanda eğitim almadan anlayabilmek ne yazık ki imkansız.

Türkiye, islam devleti değildir. Darul islam değildir, o yüzden bankalardaki faiz kesinlikle haram demek mümkün değildir dediğimizde hayır efendim %99 müslüman olur mu öyle diye yüzlerce insan çıkar. Hatta bankalarda çalışabilir dendiğinde bizleri küfürle itham edenler var..

Alınan faizden babanız mesuldür. Eğer bir günah varsa o çeker. Eşiniz ihtiyacı kadarını yer.

İçinde yaşadığımız sistem düzen tamamen seküler bir düzen ile kurulmuştur. hiç bir islami hassasiyet gözönünde tutulmadan yapılmaktadır. alışveriş yaptığınız market, oturduğunuz ev, bindiğiniz araba, aldığınız ekmeğe kadar herşey mevcut bu FAİZ sistemi içinde yer almaktadır. Sadece babanızdan ibaret değildir.

Hatta, bu gezi parkı olayları ile ülkeyi milyon dolara varan zarara sokan İSYAN da bu faiz sisteminin lobilerince finanse edildiği tvlerde gazetelerde günlerce anlatıldı..

Müslüman, kredi, faiz ve banka sistemlerinden zaruretinin dışında uzak durmalı onları beslemekten kaçınmalıdır. Sadece faizden kaçmakla yetinmemeli, alışveriş yaptığı her kurumun sahiplerine kadar dikkat etmelidir.. Bir taraftan faizden kaçıyorum derken diğer taraftan sigara tüttürmemelidir. Ya da son model arabalar, son model telefonlarla hayatını renklendirmemelidir.

İhtiyacı kadarını kullanmalı, israfa kaçmamalıdır.

Konu ile alakalı yazımız sadece ön bilgi amaçlıdır. gerekli bilgiler araştırıldıktan sonra buradan tekrar paylaşılacaktır..

Rabbim yar ve yardımcınız olsun

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..