Zina yapmak nikahı düşürür mü?

Ben Evli bir bayanım.Çok pişmanlık duyduğum bir ilişki yaşadım .Acaba benim nikahım düşmüşmüdür?Zina yapmak nikahı bozar mı?Zina yapanın nikahı bozulur mu?

Evli bir erkeğin başka bir kadınla, evli bir kadının da bir başka erkekle birlikte olması, aralarındaki dinî nikâhı bozmaz. Yani bu çirkin fiili işlemekle nikâhları düşüp boşanma vaki olmaz.

Kadın olsun erkek olsun, evlilik dışı bu fiilin adı dinimizde de dilimizde de ‘zina’dır. Zina ise büyük günahlardandır... Mü’minin değil o işi yapması, ona yaklaşması bile yasaktır, haramdır.

Nitekim Rabbimiz (c.c.), “Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayasızlıktır (son derece çirkin bir iştir) ve çok kötü bir yoldur” [İsra suresi, 32] buyuruyor.

Bu denli kötü bir fiili işleyen erkek veya kadın, elbette ki büyük bir günah işlemiştir. Ancak bu büyük günahın, küfür gibi nikâha bir zararı yoktur. Tabii günah olarak bilinip, kabul edilerek işlendiğinde… Ama eğer günah olduğuna inanmazsa bunu işleyen kişi, o zaman küfre girmiş ve nikâhı da düşmüş olur. Evliliğin devamı için imanını ve nikâhını yenilemesi gerekir.

Şayet kişi, zinanın haram olduğunu kabul eder ve yaptığı bu kötü işten dolayı pişman olursa… Tevbe ve istiğfar edip eşi de (kadın veya erkek) evliliği sürdürmek isterse, yeni bir nikâha gerek kalmadan evliliklerine devam edebilirler.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..