Kurban derisi toplama yetkisi kimde..THK kanunu değiştirildimi?

Kurban Bayramında deri toplamak serbest mi?Kurban derisi ve kelle toplama yetkisi thy den alındımı?Yeni kurban derisi toplama yasası..

Kurban Bayramında deri toplama yetkisi sadece kendinde olan türk hava Kurumundan alındı.Artık köy dernekleri ve özel dernekler isteyen herkes deri toplama hakkına sahip.

Kurban Bayramı öncesi herkesi yakından ilgilendiren karar sessiz sedasız uygulamaya girdi. Resmi Gazete'de bugün yapılan değişiklikle, Türk Hava Kurumu'nun kurban derisi ve bağırsak toplama konusundaki tekel olan yetkisi elinden alındı.

Bundan sonra isteyen her kurum deri ve bağırsak toplayabilecek. Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, "Biz yine kurban derisi toplamaya devam edeceğiz. Bu sene diğerlerinden farklı olarak topladığımız kurban derilerinin tamamını kendi faaliyetlerimiz için kullanacağız, diğer kurumlara verme durumu kalktı. Kendi havacılık faaliyetlerimize aktaracağız" dedi.

Kurban derilerinin kim tarafından toplanacağı her yıl tartışma konusu oluyor. Türkiye'de uzun yıllardır bu konudaki tek yasal kurum Türk Hava Kurumu idi. Bugün yapılan düzenleme ile ise, değeri 100 milyon TL'lerle ifade edilen kurban derisi pazarı, deri toplamak isteyen herkese açılmış oldu.

Resmi Gazete'de Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmelik'te yapılan değişiklikle, kurban derisi ve bağırsağı toplama, fitre ve zekat zarfı dağıtarak yardım toplama konusunda Türk Hava Kurumu'na tanınan tüm yetki düzenlemeleri çıkarıldı. Böylece kurban pazarı derisi herkese açılmış oldu. Yeni karar ilk kez, 15 Ekim'de başlayacak olan Kurban Bayramı'nda uygulanacak.

Türk Hava Kurumu, devletin kendisine verdiği kurban derisi toplama görevini, 1983 yılından bu yana 2860 sayılı Yardım Toplama, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunları ile nasıl uygulanacağını açıklayan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmelik gereğince yerine getiriyordu.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..