Alkollu ilaç içimi hakkında..

merhaba,özel bir tedavi
sitesindeki isveç iksiri denilen ürün kullandığımızda bizim için bir sıkıntı yaratırmı_?bu ürünün içinde az miktarda alkol bulunuyormuş.5 vakit namaz kılan biriyim.sigara ve alkol kullanmıyorum.yukarıda belirttiğim ürünü şifa niyetine kullanırsam (içinde alkol oldugu için)dini acıdan zarar görürmüyüm.şimdiden teşekkür eder.hayrılı günler dilerim.

HARAM İLE TEDAVİ caiz değildir.içinde alkol olduğu bir ilaç ile veya alkol ile kişiyi ölüme götürmeyecek bir hastalıkta tedavi haramdır.Ancak bu ilacı kullanmadığı taktirde ölüm tehlikesi vardır ve yerine altarnetif başka tedavi yoktur diye Müslüman bir doktor tarafından izin verilirse,bazı alimlere göre zaruret hali olduğu için caiz olabilir.
Tedavi için Alkol gibi haram olan şeyleri kullanmak uygun olmaz.Çünkü haram ile tedavi haramdır.Her tedavi ancak temiz olan şey ile olur. Nihaye isimli kitapta;''Müslüman bir tabib bunun şifa'sı bundadır,bunun makamında kullanılacak mubah bir şey yoktur,bilinmiyor derse, haram ile tedavi caiz olur dendi.
Bezzaziye'de;Rasülüllah(s.a.v.)efendimizin''Allah sizin şifanızı size haram olan şeylerde yaratmadı''hadisi şerifinin manası,Şifanın bilinmesi halinde haramlığın kalkmadıdır.Boğaza tıkanan lokmayı gidermek için ve susuzluğu gidermek için (ölüm korkusu olduğu için)şarap içmenin helal olması da buna delalet eder.Dendi.
Buna göre mana;Allahü Teala tedavi olmanıza izin verdi.sizin için hastalıkta yarattı,deva da yarattı.Eğer o deva nın haram olan şeyden olduğunu bilirseniz o zaman onu kullanmanın haram lığı kalkar demektir.Çünkü, Cenabı hak haram kılınan şeylerde şifa yaratmamıştır.Bunun manası''hacet anında haramlık kalkar,böyle olunca şifa ve tedavi helal olup haram olmaz''demek caiz olur.
Ettehzip isimli kitapta;''müslüman bir tabib(doktor) ''Senin şifan bundadır''der ve onun makamına kaim olacak mubah bir şey de bulunmazsa, hasta için caiz olur denmiştir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..