Adak kurbanını kesmeyen kişi Bayramda kurban kesse kabul olur mu??

Adak kurbanı olan kimsenin kurban kesmesi caiz mi?Adak kurbanı olan kişinin bayramda kestiği kurban kabulolur mu?Adak kurbanı olan vacip kurban kesebilir mi?

Kesilmemiş adak kurbanı olan kimse kurban Bayramında vacip olan kurbanını kesebilir.Bu aynen ramazan ayından oruç borcu olanın nafile oruç tutabilmesi veya kaza borcu olanın vakit namazı veya nafile namazı kılablmesi gibidir.

Adak kurbanı ve Bayram kurbanı ikiside vacip kurbandır.Ancak arada şu fark vardır ki,adak kurbanı başka zamanlarda da kesilebilir.Ancak Vacip kurban sadece Bayram günleriyle sınırlıdır.Başka vakitte kesilmez.

Eğer Adağı olan kişi asli ihtiyaçlarından fazla nisap miktarı yani 80 gram altın veya kıymeti paraya veya ticaret malına sahip ise,şeran zengin kabul edilir ve ona kurban bayramı günlerinde kurban kesmek vaciptir.Bayramda mutlaka kurbanını kesmek zorundadır.Eğer maddi imkanı müsait olursa adak kurbanınıda Bayramda adak niyetiyle kesebilir.Ancak aynı anda kesmesi şart değildir.

Eğer adak sahibi olan kişi nisab miktarına sahip değil ise,ona Bayram günlerinde kurban kesmek vacip değildir.Dilerse Adak kurbana niyet ederek adağını kesebilir.Bayram günlerinde kestiği için bu günlerde kesilen kurbanların sevabındanda istifade eder.Bunun yanında gücü yeterse taksit vesair gibi iki kurbanınıda kesmesi güzel olur.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..