Kurban kimin adına kesilmeli?

Ben kurban kesildiği gün işte olacağım bu kurban benim adıma mı kesilmeli yoksa eşimin adına mı Kesilmeli? 2 rekat şükür namazını kim kılacak? Saygı ve selamlar.Kurban bayramınız mübarek olsun.

Kurban kesmek hanginize vacip ise kurban onun adına kesilmelidir.Kurban asli ihtiyaçlarından fazla olarak eline 80 gram altın veya bunun değerinde parası olan her Müslüman kadın ve erkeğe vaciptir.Kısaca Kurban, kendisine sadaka-i fıtır vacip olan herkese vaciptir,

Bu durumda:Kurban kesmek size vacip ise,kurban kesim vaktinde işte olmanız bir şey değiştirmez.Kurbanı kesmeye ehil olan bir kişiye vekalet vererek kendi adınıza kestirmelisiniz.

Ancak eşiniz nisaba ulaşmışsa,yani bilezik vesair gibi kenarda nisap miktarı altın veya parası var ise,bu durumda kurban eşiniz adına kesilmelidir.

Eğer ikinizde de nisap miktarı altın veya kıymeti para bulunuyorsa her ikinizede ayrı ayrı kurban kesmek vaciptir.Birinizin kesmesiyle diğerinden mesuliyet kalkmaz.Borçlu kalırsınız.

Eğer ikinizde nisap miktarı mala sahip olmadığınız halde kurban kesmeye niyetlendiyseniz eşinize veya kendinize kestirmekte muhayyersiniz.Kurban kesildikten sonra kılınacak şükür namazını da kurban kimin adına kesildiyse o kılar.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..