Kurban vekaleti nedir ?Nasıl yapılır?

Kurbanda vekalet nedir?Vekalet nasıl yapılır?Vekalet verirken niyet etmek gerekir mi?Vekalet vermenin şartları nelerdir?

Kurban vekaleti:Kurban kesecek olup kurban kesmesini bilmeyenler kurbanını ehil olan bir başkasına kestirebilir.Ancak başkasının sizin adınıza kurban kesebilmesi için onu yerinize vekil tayin etmeniz gerekir.Bunun içinde kurbanı kesecek olan kişiye:
“Allah rızası için bayram kurbanımı kesmeye seni vekil ettim” denmesi ve kalbiyle de niyet edilmesi gerekir.

Bir kimse Kurbanı başkasına aldıracaksa, kurbanı alacak kimse de başkasına kestirecekse, kurbanın sahibi ikinci şahsa “Bayram kurbanımı almaya, aldırmaya, kesmeye ve kestirmeye seni umumi vekil ettim” der. Vekalet kısaca, “Kurban işimi halletmek için seni umumi vekil ettim” şeklinde de olabilir.


Vekâlet tek taraflı olmayıp karşılıklı olduğu yani icap ve kabule dayandığı için kişinin sadece vekâlete niyet etmesi yeterli değildir. Bunu karşı tarafa söylemesi, bu iradesini (sözlü-yazılı-direkt-aracıyla) karşı tarafa iletmesi ve karşı tarafça kabul olunması gerekir

Yorumlar (2)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

  • bilgi  - CVP:Cvp: Kurban vekaleti nedir ?Nasıl yapılır?
    İnternet aracılığı ile ya da bazı kurumlara verilen kurbanda verdiğiniz kurum derneğin gerçektn o kurbanı kesip kesmediğini araştırmak size düşer. Güvenilir olmayan yerlere vermemek lazım.



  •  - Cvp: Kurban vekaleti nedir ?Nasıl yapılır?
    Peki internet yoluylada kurban kesilirmi parasini gonderp kesdiriliyo bu nasil oluyo her hangibi sakincasi varmi yada bazi kurumlar tarafindan toplaniyor kurban bunun bi sakincasi varmi kestimiz kurbanlar oluyomu busekilde?


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..