İnsan hayvan mezarlığına gömülür mü?

İnsanların hayvan mezarlığına gömülmesi doğrumudur?Kişi hayvan mezarlığına gömülmesini vasiyet edebilir mi?İnsanın hayvan mezarlığına gömülmesi dinen caiz midir?

Cenab-ı Hak insanı eşrefi mahlukat yani yaratılanların en şereflisi olarak yaratmıştır.Onun içindir ki,öldükten sonra da aslına uygun olarak insanlar arasında ,insan mezarlığına gömülmelidir.Heleki Müslüman ise,muhakkak Müslüman mezarlığına gömülmelidir.Kişi hayatını nasıl yaşarsa o hal üzere ölür,Nasıl ölürse de kıyamet günü o şekilde hasrolunur.Ancak kişi kendisini neye ve nereye layık görüyorsa onu yaşamakta ve yapmakta özgürdür.Zira Cenabı Hak kullarına irade-i cüziyye vermiş bunun yanında da akıl vermiştir.Cenab-ı Hak herkese aklı-seliim nasp eylesin...


Hayvanlar Ahirette ne olacak?
Ahiret gününde mükâfat ve ceza, dünya hayatında kendilerine teklif yapılanlaradır. Mükellef varlıkların toplanma sebebi hesap, hayvanların toplanma sebebi ise kısastır.
Buna göre mahşer günü hayvanlarda haşır olacaklar. Fakat onlar, birbirleri ile olan hesaplarını ödedikten sonra toprak olacaklar. Zira onlara dünyada sorumluluk yoktur.
Öyle ki İslam kelamcıları hayvanların ahiret hesaplaşmasını anlatırken 'Bu dünyada boynuzu ile bir başka hayvanı vuran hayvan öbür dünyada aynı şekilde diğer hayvanın boynuzu ile vurulduktan sonra ikisi de toprak olacaklardır.
Onun için Kur'an’ın ifadesi ile kâfir olarak ölenler keşke bizde bu hayvanlar gibi toprak olsaydık da ceza görmeseydik temennisinde bulunacaklardır. Ama o zamanda bu pişmanlık bir işe yaramayacaktır

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..