Kurban eti en fazla kaç derece soğukta dinlendirilmeli?

Kurban eti kaç derece soğukta dinlendirilir?Kurban etleri hangi derecede soğutulur?Kurban etlerini açıkta bekletmek doğrumudur?

Kurbanlık hayvanlar kesildikten sonra paketlemek amacıyla koyulan poşetlerden hemen çıkarılıp soğumaya bırakılmalıdır.Zira vücut sıcaklığı ile poşette kalan etlerin hemen bozulma riski çok yüksektir.


Hayvan kesildikten sonra etlerin, tüketilmeden önce soğuk bir yerde veya buzdolabında en az 12 saat dinlendirilmesi gerekir.Kurban eti henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına konulmamalıdır. Sağlıklı olarak kesilen ve kesildiğinde herhangi anormal bulguya rastlanmayan etler ufak parçalar halinde paketlenip +4ºC’de 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmelidir. Hemen tüketilmeyecek etler soğukta (buzdolabı koşulları) bekletilmeli, derin dondurucuya alınmalı veya kavurma yapılarak muhafaza edilmelidir. Sakatat ile etlerin aynı ortamda bulundurulmaması gerekir.

Kurbanlık etin dayanma süresinin kesim kalitesi ve et parçasının büyüklüğüne göre değişir.Normal buzdolabı koşullarında dayanma süresi 5 veya 6 gündür. Bu süre kıymada genellikle 3 gündür. Eğer daha uzun süreli muhafaza düşünülüyorsa etler derin dondurucuda -18 derecede muhafaza edilmesi gerekir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..