2017 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?

Yeni senenin ilk ayı olan Muharrem ayı ne zaman başlıyor?Muharrem ne zaman başlıyor?2017 Muharrem ayı ne zaman giriyor?2017 Muharremin ilk günü...

Bu sene 2017 muharrem ayı 21 Eylül Perşembe günü başlıyor.Yeni yıla oruçlu olarak başlamak isteyenler 20 Eylül çarşamba gecesi sahura kalkarak oruca niyet etmeleri gerekir.

Bu ayın ilk on günü oruç tutan kimsenin Cenabı Hak o sene ömrünü bereketlendirir,uzatır."

"Bu ay içerisinde;Perşembe,Cuma,Cumartesi günleri peşpeşe ouç tutulursa 900 senelik nafile sevabı verilir."

Muharrem ayının birinden onuna kadar 10 gün oruç tutmak ve 10.gün oruç tutmak ve 10.gün aşure pişirmek faziletli ibadetlerdendir.Bunu yerine getirenlerin Hz. hasan ve Hüseyin Efendilerimizle cennete girecekleri ümid edilir.
Bu 10 günlük orucu tutamayanlar,mümkünse 8,9 ve 10 günleri oruç tutmalıdır.Rasülüllah Efendimiz S.a.v. 9.cu günü seferde bulunuyorlardı.o bakımdan yalnız 10. gün oruç tutmuşlar ve "sağ olursak seneye 9.günü de tutarız" buyurmuşlardır.

Muharremin9. ve 10. günleri birer tesbih namazı kılınmalıdır.Yine 9. ve 10. geceleri teheccüd vaktinde rıza-i ilahi için 4 rekat namaz kılınır.Her rekatte 50 ihlası şerif okunur.

MUHARREM AYI VE AŞURE GÜNÜ SAHUR,İMSAK VE İFTAR SAATLERİ

uharrem ayı orucu imsak ve sahur vakitlerini öğrenmek için aşağıdaki adresimizi ziyaret edebilirsiniz.Zira her ilin imsak , sahur,ve iftar ,oruç açma vakitleri farklılık gösterir.Oruç tutarken ve oruç açarken temkin vakitlerine ehemmiyet vermek gerekir.Takvimimiz temkin vakitlerine göre ayarlanmıştır.

http://imsak.ezan.net adresine ziyaret edip vakitleri öğrebnebilirsiniz.

http://imsak.ezan.net/istanbul-imsak-saati.html

Yorumlar (15)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

  • ASLI FBBBB FBBBB  - Cvp: 2013 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
    cevaplar çok güzel ama birşey anlamadım cevaplarsınız çok sevinirim :) :) :) :) muharrem orucunun kurallarında bıçağa el sürülmez diyor acabakötü işlerde kullanma manasında mı yoksa günlük hayattada mı kullanamıyoruz lütfen cevaplayın. cevaplayanlar için çok teşekkür ediyorum öptüm bayyyyyy by BYBYBYBY
  • ALİ  - Cvp: 2013 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
    neden muharem oluyor
  •  - Cvp: 2013 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
    3 kasım
  • Cansu  - Cvp: 2013 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
    saat kaça kadar yenilir içilir ?
  • Yusufturk  - Cvp: 2013 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
    Rabbim Ehlibeyt'in şefaatine bizleride Nail eylesin Ehlibeyt sadece bir zümreye maledilmemelidir allahutala Peygamberimiz Muhammet Mustafa sellellahutaala aleyhisselâmı Senolmasaydın cihanı yaratmadım buyurduğunagöre tüm insanlık resulullahımızın ve onun ehli Beyt'inin şefaatine muhtaç Rabbim onların şefkatinde biz leride mahrum etmesin onların yüzücüyü hürmetine günahlarımızı bağışlansın âmin
  • MUHAMMED ETEM  - Cvp: 2013 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
    MUHARREM NE GÜZEL BIR AYMIS? COK BEREKETLI COK SEVABI VARMIS.
  • cenk rullas  - Cvp: 2013 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
    De ki: "Ey kitap ehli! Bizimle sizin aranızda ortak bir söze gelin: Yalnız Allah'a ibadet edelim. Ona hiçbir şeyi ortak koşmayalım. Allah'ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilah edinmesin." Eğer onlar yine yüz çevirirlerse, deyin ki: "Şahit olun, biz müslümanlarız."
  •  - Cvp: 2013 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
    vvvvvvvvvvvvvvvvvvvbn nhb hnb
  •  - Cvp: 2013 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
    Tesbih yazmak istediniz galiba teşbih namazi var mi yoksa

    ---
    CEVAP: Yanlış yazılmış. Tesbih namazı olacaktı. Uyarınız için teşekkür ederiz.
  • leoser  - Cvp: 2013 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
    Muharrem ayının bilinmeyen üç özelliği...

    Muharrem ayının İslam tarihinde belli başlı üç önemli özelliği vardır. Birincisi oruç, ikincisi Hicrî takvimin başlangıcı olması, diğeri de Hz. Hüseyin ve evlatlarının Kerbela'da şehit edilmesidir.Muharrem ayında tutulan oruç tarihi seyri yönüyle de bir özellik taşıyor. Peygamberimiz Medine'ye hicret ettikten sonra Medine'de yaşayan Yahudilerin oruçlu olduğunu öğrendi.

    O gün Muharrem ayının 10. günü Aşura günüydü. "Bu ne orucudur?" diye sordu. Yahudiler, "Bugün, Allah'ın Musa'yı düşmanlarından kurtardığı, Firavun'u boğdurduğu gündür. Hz. Musa (a.s.), bir şükür olarak bugün oruç tutmuştur" dediler.

    Peygamberimiz onlara, "Biz, Musa'nın sünnetini yaşatmaya sizden daha çok yakınız ve hak sahibiyiz" diyerek kendisi ve Müslümanlar o gün oruç tuttular. O yıl henüz Ramazan orucu farz olmamıştı. Fakat ertesi sene Ramazan orucu farz kılınınca Müslümanların oruç ayı Ramazan oldu. Aşura günü orucu konusunda ise Peygamberimiz herkesi serbest bıraktı, "İsteyen tutar, isteyen tutmayabilir" dedi. Böylece bu oruç, müstehab bir oruç olarak kaldı.

    Bilgin sahabilerden İbni Abbas'ın rivayet ettiği bir hadiste de ifade edildiği üzere, bir karışıklığa meydan vermemek ve Yahudilere benzememek için Aşura gününden önceki günle sonraki gün ilave edildi, böylece üç gün oruç tutmak sünnet olarak uygulanır oldu. Dolayısıyla ne Peygamberimiz, ne Sahabiler, ne mezhep imamları ve müctehidler, ne de daha sonraki İslam âlimleri Muharrem ayının ilk on günü oruç tutulması konusunda bir beyanda bulunmamışlardır. Bunun dışındaki bir uygulamanın İslam ibadet tarihinde bir yerinin ve kaynağının olmadığını söylemek gerekir.
  • alsungur  - Cvp: 2013 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
    çok merak ediyorum
  •  - Cvp: 2013 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
    bende iftar sattleri var diye bakmisdim,basliginizi bile takki,ye ile acmissiniz,ramazan olsaydi her saatti dakkasiyla yazardiniz insanlarin gözüne sokar diye
  • İLKAY  - Cvp: 2013 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
    SIZE KATILIYORUM HERKESIN YORUMU KENDINEDIR HERKES KENDI HESABINI VERECEKDIR SIZ BIZE HZ HUSEYINLE HZ HASANIN YANINDA CENNETI SOYLUYORSUNUZ KISILERSE CEHENNEMII VARSIN O DEDIGINI YAPSIN RABBIM OGUN GELDIHINDE ONA SORACAK BENIM KULUM SANA BUNLARI SOYLEDI SEN NIYE YAPMADIN DIYE SORACAK O ZAMAN NE CAVAP VERECEKLERR AYET DIYORKI SIZI CEHENNEME SOKAN SEY NE DEDIGINDE DERLERKII BIZ NAMAZ KILMAYANLARIN YANINDA DEGILDIKKK
  • Melis Demir  - Cvp: 2013 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
    Bir kişi size yorum yazmış doğru veya yanlış, fakat biz böyle bakarız kafirler nasıl bakar bilemeyiz yorumunuzla karşı tarafı kafirlikle suçluyorsunuz? Bu mudur sizin müslümanlığınız? Neden bildiklerinizin kaynağına inerek ikna etmiyorsunuz? Tevafuk girdim sitenize bilgi alayım diye fakat bu zihniyetinizle bana birşey öğretemeyeceğinize inandım, hayırlı günler

    ---

    Cevap: Yorumunuz için teşekkür ederiz. Verilen cevabın yanlış anlaşılmaya müsait olduğu görülmektedir. Fakat tamamen ideolojik saplantılarla gerçekler inkar ediliyorsa, bizim öğretebileceğimiz hiç birşey kalmamıştır. Sahip olunan ideolojik saplantılar ayetleri inkar boyutuna götürüyorsa kişi küfre düşmüştür. Biz burada insanlara birşeyler öğretmek için değil, kendimiz gibi inan kişilerin unuttuklarını hatırlatmak için varız. Gayemiz de budur.
  • haydar  - Cvp: 2013 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
    mübarek muherrem'ede emevi zihniyetinizle hükmetmişsiniz pes doğrusu,kafanıza göre yazmayın lütfen

    ---

    Cevap: Siz de şii-iran zihniyeti ile tamamen ideolojik olarak yorum yazmaktasınız. Biz müslümanların Muharrem ayına bakışımız böyledir. Kafirler nasıl bakar bizi ilgilendirmez. Emevi tarih olalıdan bu yana 1000 yıl geçti.. Zihniyetimiz OSMANLI zihniyeti.. Zihniyetimiz SELÇUKLU zihniyeti..

    Biz fatih, kanuni, alparslan, alaaddin keykubatlar nasıl inandı ise hangi yolda yürüdü ise yolumuzu o yol olarak seçtik..

    İdeolojik saplantılardan kurtulup gerçekleri görmeniz ümidi ile



Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..