Mezi orucu bozar mı?

Oruc iken, masturbasyon yoluyla,mezi cikarsa, yani tam bosalma olmaz ancak zevk suyu dedigimiz akinti gelirse oruc bozulur mu?

Mezi (Zevk suyu) ile kastedilen gelen beyazımsı ve ince su(mezi)ise,bu orucu bozmaz.Keffarette gerektirmez.Ancak kasdedilen boşalma sonrası gelen meni ise bu orucu bozar.

Meni ile Mezi arasında fark vardır. Meni cinsel ilişki, masturbasyon ya da rüyalanarak gelen koyu kıvamda ve yoğundur. Mezi ise ince, beyazımsı ve su kıvamındadır.

Masturbasyon ya da cinsel ilişki olursa oruç bozulur. cinsel ilişikide kefaret gerektirir. Masturbasyon orucu bozsada kefaret gerekmez. Fakat masturbasyon bilinçli olarak birden çok yapılırsa oruç bozmakla kalınmaz 60+1 kefarette gerektirir. (Ramazan orucunda)

Rüyalanmak, uyurken ihtilam olmak ile bir kişi boşalmış olsa orucu bozulmaz. Gusul abdestini alması yeterlidir.

Zevk suyunun (mezi'nin) çıkması ile sadece abdest bozulur.Çünkü Peygamber (s.a.v.)efendimiz ''Erkeklik gücüne sahip olan herkes mezilenir.Meziden sadece abdest almak gerekir buyurmuşlardır.

Oruçluyken banyo yapmak ise orucu bozmaz. fakat ağza ve burna su verirken dikkatli olmak gerekir. Güzel olan imsaktan önce banyonuzu yapabilmenizdir.

Cinsel içerikli görüntüler izlemek, kadınlara bakmak ya da cinsel içerikli yazılar okumak sureti ile gelen zevk suyunun mezi mi yoksa meni mi olduğuna iyi dikkat etmek gerekir.

Gelen zevk suyunun Meni olduğundan şüphelenirseniz gusül abdesti almanız en güzelidir. Dokunma oynaşma, sürtünme ya da boşalmayı tetikleyici bedensel hareketler yoksa sadece izlemekle oruç bozulmaz. Aksi durumda oruç bozulur... Fakat orucum bozuldu deyip yiyip içmemeli iftara kadar oruçluymuş gibi beklemelisiniz. Ve normal oruçluymuş gibi de orucunuzu akşam güneş battıktan sonra iftarla açmalısınız. Bunun takvası güzel olanı budur.


Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..