Erkeklerin Altın Yüzük Takması ve ipek...

Merhaba,
Erkeklerin Altın yüzük takması, daha doğrusu evlilik yüzüğünün altın olması ve takılması konusunda nasıl bir yol izlenmelidir. Erkeklerin altın yüzük ve ipek elbise giyme noktasında nasıl davranması dinimize uygun olur? teşekkürler iyi çalışmalar dilerim.

Erkeklere evlilik yüzüğüde olsa altın takı haramdır.Altın, bir zinet eşyası olarak ancak kadınların takabileceği ve onlara helal olan bir şeydir.Erkeklere kesinlikle haramdır.Ayrıca altın erkeklerin erkeklik gücünü azalttığından sağlık açısındanda sakıncalıdır.

Erkekler evlilik yüzüğü olarak ancak altın karışımı bulunmayan gümüş yüzük takabilir.Takılacak yüzüklerin illaki aynı model olması arzu ediliyorsa,altın yüzüğün aynı modelini gümüş olarak yaptırılabilir.

Altın takı (saat,yüzük,künye gibi) ile süslenmek erkeğe haramdır.Ancak erkek için gümüş yüzük,gümüş kuşak ve kılıç süsü caizdir.Demir,tunç,bakır,kalay yüzük takmak hem erkeğe,hemde kadına caiz değildir.


Müslüman erkek ve kadının sıcak ve soğuktan korunacak ve dinen tayin edilen yerlerini örtecek şekilde giyinmesi, farzdır. Giyilip-örtünmekle beraber, müslümana mütenasip yani kişiye ciddiyet ve vakar kazandırıp onu dinin hududları içinde kalarak süsleyecek biçimde giyinmek ise müstehaptır. Mubah olan giyinme ise, Cum'a bayram ve hususi meclisler için tahsis ettiği elbiseyle giyinmektir. Kibirlenmek ve gösteriş yapmak için giyinmek mekruh, dinimizin yasak kıldığı elbiseleri, mesela er­keklerin ipek elbise giymeleri, erkeğin kadına, kadının da erkeğe mahsus elbiseleri giymesi ve kafirlerin küfürlerini simgesi olan elbiseleri giymek ise haramdır.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..