Kadının Kocasını ibadete teşvik etmesi..

Kadının ibdet hususunda kocasına destek olması...Kadınların eşini ibadete teşvik etmesi...İbadet hususunda destek olacak bir kadınla evlenmek...

Fahri Kainat Efendimiz (s.a.v.) buyuruyarlar ki:


"Biriniz şükreden kalp, zikreden dil ve ahiret işlerinde size yardımcı olacak mü'min zevce edinmeye baksın."


(İhni Mace c.1 s. 596).


Peygamber efendimizin bu hadıs-i şeritlerinde dile getirilen faziletlerin temini, hadiselerin seyrine ve tesadüflere bırakılmayıp "Edinmeye çalışsın" emri ile kişinin gayret göstermesine bağlanmıştır. Bu cihetle, her mü'min Allahu Teala'ya şükretmeli ve onu zikretmeli; ahiret işlerinde kendi­sine destek olacak bir hanımla evlenmeye gayret göstermelidir. Bu vasıftaki bir eş, kocasının ahiret yurdunu imar için ona yardımcı olan kadındır.


Hz. Ömer (r.a.) buyurdu: "Allah'a imandan sonra in­sanoğluna saliha kadından daha hayırlı bir nimet ve­rilmemiştir. Kadınlardan bazısı vardır ki, o baha bi­çilmez ve yerini hiç bir şeyin tutamayacağı bir nimet­tir. Bazıları da, sökülmez bir bukağıdır."


Sevban (r.a.) anlatıyor:


Şu mealdeki ayeti kerime nazil olmuştu:


"Altın ve gümüşü yığıp da onları Allah yolunda sarf etmeyenler var ya, işte onlara acı bir azabı müj­dele!" (Tevbe Süresi, ayet: 34) Ashab, "öyleyse hangi maldan edinelim?" dediler. Hz. Ömer (r.a.) size bunun cevabını veririm, dedi ve devesini hızlandırdı, Resülullah (s.a.v.)e ulaştı ve "Ya Resulallah, hangi malı edinelim?" dedi. Resulullah (s.a.v.)de:


"Şükreden kalbiniz, zikreden diliniz ve size ahiret işlerinde yardım edecek bir zevceniz olsun." buyurdu.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..