Özürlü kimse bir abdestle kaç namaz kılabilir?

Ben sahibi özrüm.Bu durumda aldğım bir abdestle bütün farz namazlarımı kılabilirmiyim?Yoksa hepsi için ayrı ayrı mı abdest almam gerekiyor?

Özürlü kişi, bir kere abdest alarak abdest aldığı o vakit içinde farz ve nafilelerden istediği kadar kılabilir. O vakit içinde, özür sebebi haricinde abdestini bozacak bir durum olmadıkça abdestli sayılır.Ancak bir abdest ile ikinci bir vaktin namazını kılamaz.Her vakit namazı için ayrı ayrı abdest alması gerekir.



Özürlü kimsenin abdesti, tarafeyne göre namaz vaktinin çıkmasıyla, İmam-ı Züfer Hz. lerine göre başka bir namaz vaktinin girmesiyle, İmam Ebu Yusuf Hz. lerine göreyse hem vaktin girmesi hem de çıkmasıyla bozulur. Sahih olan tarafeynin görüşüdür. Mesela öğle vaktinde abdest alanın abdesti ikindi ezanıyla bozulur. Ancak, mesela duha vakti abdest alanın abdesti, öğle ezanı ile bozulmaz. Çünkü, sabah namazının vakti güneşin doğması ile çıktığından duha vakti sabah vaktinden sayılmaz.Ancak öğlen namazının veya ikindi namazının abdestiyle sonraki vaktin namazını kılamaz.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..