Zemzem içerken nasıl dua edilir?

Zemzem suyu içerken nasıl dua etmeliyiz?Zemzemin şifası..Zemzem duası...

Hadisi Şerif:

"Zemzem suyu hangi maksatla içilirse onun içindir. Eğer onu şifa dileyerek içersen, Allah sana şifa verir. Karnını doyurması için içersen Allah seni doyurur. Eğer susuzluğunu kesmek için içersen onu keser." (Ramuz 2/368)



Zemzem suyu ikrâm edildiğinde, güzel kokuda olduğu gibi geri çevirmemeli, almalıdır. Su içtikten sonra Resûlullah’ın yaptığı gibi: “Elhamdü lillâhillezî ce’alehü azben fürâten birahmetihî ve lem yec’alhü milhen ücâcen bizünûbî” duâsını okumalıdır.

Duâda, rahmeti ile suyu tatlı yapıp günahların sebebi ile acı bir tuz hâline getirmeyen Allahü teâlâ’ya hamd olsun denilmektedir.

Zemzem ne niyetle içilirse ona faydası olur. Bunun için, şifa için, sıkıntıdan kurtulmak için, son nefeste iman ile ölmek için... Onun için niye çok ihtiyacımız varsa ona niyyet edip içmeli. Birden fazla şeye de niyyet edilebilir.Zemzem içmeyi bir nimet bilmelidir


İbn-i Abbas zemzem içerken şöyle dua ederdi:

“Allahım, senden fayda veren ilim, geniş rızık ve her hastalıktan şifa isterim.”



İbni Mübarek de zemzem içerken; “Allahım,senin peygamberin “zemzem ne için içilirse onun içindir” buyurdu. Ben de kıyamet gününün susuzluğu(nu hissetmemek) için içiyorum” der ve sonra da içerdi.



Rivayete göre:


Cebrail Aleyhisselâm kanadı ile yere dürtüp zemzem suyunu meydana çıkardığı zaman İsmail Aleyhisselâm’ın annesi (etrafa akıp gitmesin diye ) kumları toplayıp önünü çevirdi.



Peygamberimiz Aleyhisselâm bu mevzuda şöyle buyurmuştur:

“-Allah (İsmail’in anası) Hacer’e rahmet etsin. Eğer o, Zemzemi kendi haline bıraksaydı, muhakkak bu su, akar bir ırmak olarak devam ederdi. Zemzem suyu dünya ve ahiret hususlarında hangisi için içilirse onun için olur.”

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..