Tesettürün (Örtünmenin) tarihçesi

bazı kitaplarda ilk insanların örtünmek için kıyafetleri olmadığı yaprak veya hayvan derileriyle avret yerlerini kapattıkları yazıyor bu ne kadar doğrudur?Adem peygamberde kıyafet olmadan mı yaşadı?

Bazı tarih kitaplarında ilk insanların elbiseden mahrum oldukları ve avret mahallini avladıkları hayvanların derileri veya ağaç yaprakları ile örttükleri yazılmaktadır.Bu husussa dair tasviri resimlerde verilmektedir.Buna göre hz.adem aleyhisselam dan itibaren uzun bir zaman insanlığın çıplak olduğunu kabul etmek icap etmektedir.Halbuki Mevlamız bütün insanlara hitaben Araf suresi26.Ayeti Kerimesinde Sizin için "LİBAS" (giyecek )indirdik buyurduğuna göre,zikri geçen kitaplara itibar edilmez.bu bilgiler yazarların yaşamadıkları ve bilmedikleri devirlere ait zan ve tahminlerden ibarettir.

Her türlü bilginin kaynağı vahidir.Dindir.İlk insan ve ilk Peygamber Hz. adem olduğuna,kendisine kitap (suhuf)verildiğine göre o sahifelerde insanlara lüzumlu bilgi verimiştir.Nitekim adı geçen sahifelerde dokuma ile ilgili bilgilerin mevcut olduğu o bilgilerin ışığı altında ilk insanların kumaş dokudukları bilinmektedir.Müfessirini Kiram Hz.leri hz. Ademin ilk sahip bulunduğu aletlerin,ağır sanatlara yarayacak aletler olduğunu da beyan etmişlerdir.(Ruhul-Beyan -cilt.9 sahife .379)Bütün bunlar gösteriyor ki,insanlığın başlangıcında insanca yaşayabilmek için lüzumlu ilim,sanat ve edevat mevcut idi.

Ayrıca Hz. Ademin torunu olan üçüncü Peygamber Hz. İdris'inde terzilik yaptığı meşhurdur.ÖYLE İSE ELBİSESİZ BİR DEVİR GEÇMEMİŞTİR(tarihi deyimler-cilt.3-sahife.476)

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..