14 Şubat sevgililer günü kutlamak Günah mıdır?

14 Şubat sevgililer günü kutlamak Günah mıdır?sevgililer gününün islamdaki yeri.Dinimizde sevgililer günü varmıdır?

14 Şubat Sevgililer günü kutlamalarının islamda yer yoktur.Sevgililer günü,anne baba günleri ve doğum günü gibi günleri kutlama ve bu merasimlere katılmak kişinin imanını zayıflatan küfür şiarlarıdır.

“Müslümanların İslam dışı diğer bayramları kutlaması, bunlara iştirak etmesi ve Allah’ın bildirdiği gerçekleri yalanlayan veya onlara uymayan düşüncelerin ürünü olan fiillerin kutlama günlerini Müslümanların da bayram olarak kabul etmesi, küfre destek olmaktan başka bir manâ ifade etmez. İslâm dışı tek ve çok ilahlı dinlerin törenlerine iştirak etmenin, dinî merasimlerinden bir şeye uygunluk göstermenin imanı bozan boyuttan arz edeceği haber verilir” (el-Fetâva el-Hindiye, IV. s. 342; XIV, s. 407
Peygamber efendimiz (s.a.v) hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur:

“Her kim, bir topluluğa benzerse (onların giyindiği gibi giyinirse, gittiği yolda giderse ve onların işlediği fiilleri işlerse, günah ve sevap bakımından) o da onlardandır.”

Sevgililer Günü, bu hadis-i şerifi andıran cinstendir. Çünkü bu bayram, putperest Hıristiyanlığın bayramlarından birisidir. Bu sebeple Allah Teâlâ’ya ve âhiret gününe îmân eden bir Müslüman’ın, Sevgililer Günü’nü kutlaması veya onu kabul etmesi veyahut da bu gün vesilesiyle birisini tebrik etmesi kendisine helâl olmaz. Aksine Müslüman’ın, Allah’ın ve Elçisi Muhammed (s.a.v)’in emirlerine icâbet ederek bu günü kutlamayı bırakması, Allah’ın gazabını ve cehennem azabını gerektiren sebeplerden uzak durması gerekir.

Aynı şekilde Müslüman’ın, bu sevgililer günü için yiyecek ve içecek hazırlaması, alış-veriş yapması, bir şey üretmesi, hediye vermesi, mesaj veya mektup yollaması veyahut da ilan vermesi gibi şeylerle bu veya buna benzer, dinen haram kılınmış olan bayramların kutlanmasına yardımcı olması kendisine haramdır.
Çünkü bütün bunlar, günah, düşmanlık, Allah’ın ve Elçisi Muhammed (s.a.v)’e isyan üzerinde yardımlaşmak ve işbirliği yapmak demektir. Oysa Allah bu konuda şöyle buyurmuştur:

Müslüman’ın, her durum ve şartlarda, özellikle de fitne ve fesadın çok olduğu zamanlarda, Kur’an-ı kerime ve Rasûlullah efendimiz (s.a.v)’in sünnetine sıkı sıkıya bağlanması gerekir.

Yine, Müslüman’ın, kendilerine gazap olunan Yahudilerin, sapıklığa uğramış Hıristiyanların, Allah’ın azamet ve gücünden korkmayan ve İslâm ile gurur duymayan fasıkların sapıklıklarına düşmemek için zeki ve dikkatli olması gerekir.

Yine, Müslüman’ın, hidâyet talep etmesi ve bu hidâyet üzerinde sâbit kılması için Allah’a sığınması gerekir. Zira Allah’dan başka hidayete erdirecek ve O’ndan başka hidâyet üzerinde sâbit kıldıracak hiç kimse yoktur.

Sevgililer günü ve buna benzer anneler günü babalar günü sadece bir güne sığdırılmamalıdır. Sadece bugün için eşlerinize veyahut gayri meşru yolda olmayan nikahlı sevgilinize bugüne özel sevgi gösterilmemelidir. Bugün ve her zaman sevgi gösterilmelidir! Sevgiliniz varsa eşiniz varsa bir gün için hatırlayıp sevmeyin ömür boyu hatırlayıp sevin ve hediyeleşin.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..