Akika Kurbanı Kaç Yaşına Kadar Kesilir?

selamun aleykum hocam.annem 1937 dogumlu.kendi adina akika kestirmek isitiyor.sanirim rahmetli babasi ya bilgisizlikten yada parasizliktan kestirmemis.aynisi benim icin de geceri.normali cocuk icindir malum.fakat bugün kesmek uygun olurmu.allah korusun sirke girermi.bana yazarmisiniz lütfen.dualarimdasiniz (ummedi muhammed sav.) allah razi olsun.cevap bekliyorum.

Ailesi kendisine akika kesemeyen kişi daha sonra kendisine kesebilir.Zira bu akika kurbanı bedene sağlık ve sıhhat amacıyla kesilir.
Vaktiyle kendisine akika kesilmemiş olan kimse,kendi namına bir kurban kesebilir.Peygamber (s.a.v.) Efendimiz,Allah'ü Tealanın emri ile Peygamberliğini ilan etmesinden sonra,kendileri için akika kesmişlerdir.Akika kurbanı kesmek vacip değil,müstehaptır.

Akika kurbanı çocuğun doğduğu günden itibaren kesilebilir.Yedinci günü kesmek daha faziletlidir.Ancak ailesi kesmeye imkan bulamamış ise büyüdükten sonra kendi de kesebilir.
Zira Akika Vücumuzun sağlık ve sıhhatine teşekkür niyeti ile kesilen bir kurbandır.Akika kurbanının kesilişi ve niyetiyle ilgili bilgi için aşağıdaki adresimizdende istifade edebilirsiniz.


http://www.fetvalar.com/sorularla-cevabi-1966.html

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..