TAHIYYET-ÜL MESCİD NAMAZI

Tehıyyetül mescid namazı nedir?Tahıyyatül mescit namazı nedir?Tehıyyatül mescit namazı nasıl kılınır?

Tahıyyatül-mescit namazları mescit ,Tahiyyet-ül mescid namazı Efendimizin sünnetlerindendir. İki rekattır. Mescidde farz namazı veya başka bir vacib namazı kılmak bu namaz yerine geçer.



Abdest aldıktan sonra, kurulanmadan önce iki rekat namaz kılmak mendubdur.



Hadis-i Şerif: Kim güzelce abdest alır, kalbi ve yüzü ile Allah’a yönelerek iki rekat namaz kılarsa kendisine cennet vacib olur. Namazda Kafirûn ve İhlâs sürelerini okur. (Müslim)
Tahiyyetü'l-Mescid, bir mescid veya camiye girilince, daha oturmadan kılınmalıdır. Faziletli olan budur. Oturulduktan sonra da kılınabilir. Bir mescide girip de, meşguliyetinden veya vaktin keraheti gibi bir sebebden dolayı Tahiyyatü'l-Mescid namazını kılamayacak olan bir Müslümanın: "Sübhanellahi velhamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallahu vallahu ekber." demesi de müstahab görülmüştür.

Bir mescide, herhangi bir namazı kılmak için veya farzı kılmak ve imama uymak niyeti ile girmek de, Tahiyyetü'l-Mescid yerine geçer.

Kerahet vaktinde tahiyyetü'l-mescid namazı kılınmaz. Bir mescide girip de meşguliyetinden veya kerahet vakti olması yahut abdestsiz olması gibi sebeplerden dolayı tahiyyetü'l-mescid namazını kılamayan kimse, "Sübbanellâhi ve'l-hamdü li'l-lâhi ve lâ ilâhe illallahü ve'llâhü ekber" der.

(Büyük İslam İlmihali, Ömer Nasuhi Bilmen)

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..