Recep Ayı Namazına nasıl Niyet edilir?

Recep ayında kılınacak namazlara nasıl niyet edilir?

Recep ayında kılınacak bir çok nafile namaz olmakla beraber en önemlisi 1.-2.-ve 3. onu zarfında kılınacak 30 rekat namaz vardır.Bu namaz çok özeldir.Bu Namazı Rasülüllah (s.a.v.)Efendimiz berberi olan Selman-ı Farisi Hzretlerine özellikle tavsiye ve tarif etmişlerdir.

Bu 30 rekat namaz mümin ile münafığı ayırt eder denilmiştir.Yani kalbinde münafıklık olan kimseye bu namazı kılmak nasip olmaz denilmiştir.

Bu 30 rekatlık namaz, akşamdan sonrada yatsıdan sonrada kılınabilir.Fakat cuma ve pazartesi gecelerinde bilhassa kılınması daha faziletlidir.

Namaza başlarken şöyle niyet edilir.

Yarabbi;teşrifleri ile dünyayı nura gark ettiğin efendimiz hürmetine,affı ilahine rıza ı ilahine nail eyle.abid zahid kulların arasına ilhak eyle.dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyle.rıza i şerifin için allahüekber.


Her rek’atte 1 Fâtiha, 3 Kul yâ eyyühe’l-kâfirûn, 3 ih­lâs-ı şerif okuyup, 2 rek’atte bir selâm verilir. Böylece 10 rek’at tamamlanır.

30 Rekatlık namazın tamamında bu şekilde niyet edilir.Ancak her rekatte tekrar tekrar uzun niyet yapmaya gerek yoktur.Namazların ilk rekatlerinde uzun niyet yapılıp daha sonraki rekatlere "Hacet amazı kılmaya"diye niyet edilebilir.

ilk on gün içinde kılınan namazdan sonra, 11 defa لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيِى وَيُمِيتُ وَهُوَ حَىٌّ لاَ يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ

“Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehü’l-mülkü ve lehü’l-ham­dü yuhyî ve yümît. Ve hüve hayyün lâ yemû­tü biyedihi’l-hayr. Ve hüve alâ külli şey’in kadîr” oku­nup duâ edilir.

ikinci on gün içinde yani Receb’in 11’i ile 20’si ara­sında kılınan 10 rek’atten sonra, 11 defa: اِلهًا وَاحِدًا اَحَدًا صَمَدًا فَرْدًا وِتْرًا حَيًّا قَيُّومًا دَائِمًا اَبَدًا
“ilâhen vâhıden ehaden sa­meden fer­den vitren hayyen kayyûmen dâi­men ebedâ” oku­nup duâ edilir.

Üçüncü on gün içinde, yani Receb’in 21’i ile 30’u ara­sında kılınan 10 rek’atten sonra da 11 kere: اَللَّهُمَّ لاَ مَانِعَ لِمَا اَعْطَيْتَ وَلاَ مُعْطِيَ لِمَا مَنَعْتَ وَلاَ رَادَّ لِمَا قَضَيْتَ وَلاَ مُبَدِّلَ لِمَا حَكَمْتَ وَلاَ يَنْفَعُ ذَا الْجَدِّ مِنْكَ الْجَدُّ سُبْحَانَ رَبِّىَ الْعَلِىِّ اْلاَعْلَى الوَهَّابِ سُبْحَانَ رَبِّىَ الْعَلِىِّ اْلاَعْلَى الوَهَّابِ سُبْحَانَ رَبِّىَ الْعَلِىِّ اْلاَعْلَى الْكَرِيمِ الوَهَّابِ يَا وَهَّابُ يَا وَهَّابُ يَا وَهَّابُ

“Allâ­hüm­me lâ mânia li­mâ a’tayte, velâ mu’tiye limâ mena’te, velâ raad­de limâ kaday­te, velâ mübeddile limâ hakem­te, velâ yen­feu ze’l-ceddi minke’l-ceddü. Sübhâne rabbiye’l-aliy­yi’l-â’le’l-vehhâb. Sübhâne rabbiye’l-aliy­yi’l-a’le’l-veh­hâb. Süb­hâ­ne rabbiye’l-aliyyi’l-a’le’l-ke­rîmi’l-veh­hâb. Yâ veh­hâ­bü yâ vehhâbü yâ vehhâb” okuyup duâ edilir

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..