30 Rekat Recep ayı namazının son 10 Rekatı nasıl kılınır?

Recep ayının son onu zarfında kılınacak namazdan sonra okunacaklar

Bu günler Recep ayına mahsus olan 30 rekat namazı kılamayanlar için veya son 10 gün namazını kılamayanlar için son fırsatlardır.

Bu namaz hakkında hadisi şerif vaid olmuştur.Bu 30 rek'at namazı kılanlar, hidâyete ererler. Bu namazı kılanın kalbi ölmez.

Bu 30 rek'at namaz Resûlullâh Efendimiz'in (s.a.v.) berberi Selmân-ı Pâk (r.a.) Hazretleri tarafından rivâyet edilmiştir. Bu namazlar, akşamdan sonra da, yatsıdan sonra da kılınabilir. Fakat, cuma ve pazartesi gecelerinde ve bilhassa teheccüd vaktinde kılınması daha faziletlidir.

Kılınışı:

Hâcet namazına şu niyetle başlanır: "Yâ Rabbi, teşrifleriyle dünyâyı nûra gark ettiğin Efendimiz hürmetine, sevgili ayın Receb-i şerîf hürmetine, beni feyz-i ilâhîne, afv-ı ilâhîne, rızâ-yı ilâhîne nâil eyle, âbid, zâhid kulların arasına kaydeyle, dünyâ ve âhiret sıkıntılarından halâs eyle, rızâ-yı şerîfin için" Allâhü Ekber."

Her rek'atte:
1 Fâtiha,
3 Kul yâ eyyühe'l-kâfirûn,
3 İhlâs-ı şerîf okuyup, 2 rek'atte bir selâm verilerek 10 rek'at tamamlanır.

Bu 30 rekat namazın hepsinin kılınışı aynı olup,sadece namazdn sona okunanlar farklıdır.

Üçüncü on gün içinde, yâni Receb'in 21'i ile 30'u arasında kılınan 10 rek'atten sonra da 11 kere:

"Allâhümme lâ mânia limâ a'tayte, velâ mu'tıye limâ mena'te, velâ râdde limâ kadayte, velâ mübeddile limâ hakemte, velâ yenfeu ze'l-ceddi minke'l-ceddü. Sübhâne Rabbiye'l-Aliyyi'l-a'le'l-Vehhâb, Sübhâne Rabbiye'l- Aliyyi'l-a'le'l-Vehhâb, Sübhâne Rabbiye'l-aliyyi'l-a'le'l-Kerîmi'l- Vehhâb, Yâ Vehhâbü yâ Vehhâbü yâ Vehhâb" okunup duâ edilir.

(Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..