Kandil Orucuna Niyetin vakti

Merhaba ben kandil için gece kalktim ramazan ayindaki gibi ezana kadar diyebilirim diye ezana yakin yemek yeyip niyet ettim. İmsak vaktinde kalkiliyomus bilmiyordum. Simdi orucum kabul olur mu bozim mi ?

Orucun başlama vakti İmsak kesilme vaktidir.Bu vakit takvimlerde "imsak" diye geçer.Oruca başmala vakti yani yeme içmeyi bırakma vakti bu saatten itibaren başlar ve akşam ezanına kadar devam eder.

Miraç kandili ve diğer oruçlarda da orucun başlama be bitme vakti aynı ramazan ayındak gibi imsak ile akşam ezan vakti arasıdır.eğer bu saate riayet ederek oruca başladıysanız orucunuzda sıkıntı yok demeketir.

Bu durumda orucunuzu bozmanızı gerektirecek bir durum yok.Aksi halde oruca başlayıp bozduğunuz için bu günkü orucunuzu kaza etmek vacip olur.

Burada sizin imsak vakti diye kastettiğiniz vakit sanırım sahur vakti dediğimiz vakit, yani gece 12 'den sonra başlayıp imsak kesilinceye kadar olan bir vakittir.Ancak İmsak kesimi ile sabah namazı arasında da temkin vakti dediğimiz 15-20 dakikalık bir vakit vardır ki bu vakitte yemek yemeğe devam edilemeyeceği gibi,sabah namazıda kılınmaz.

Size tavsiyemiz,Oruçlarınızı ve namazlarınızı temkin vakti uygulaması olan takvimlerden öğrenmenizdir.Aşağıdaki adresimizden bu vakitleri öğrenebilirsiniz.Ayrıca temkin uygulamasıyla ilgili daha detaylı bilgi sitemizde mevcuttur.


http://imsak.ezan.net adresine ziyaret edip vakitleri öğrebnebilirsiniz.

http://imsak.ezan.net/istanbul-imsak-saati.html

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..