2014 Berat Kandili Orucu Ne zaman tutulacak?

2014 Berat kandili orucu hangi gün tutulacak?2014 Berat oruu için sahura ne zaman kalkılacak?Berat kandili orucu hangi tarihte tutulacak?

2014 Berat kandili Şaban ayının 14'ünü 15'ine bağlayan gece yani haziranın 12.gecesidir.Berat kandili gecesini karşılamak için bu gün oruç tutmak çok faziletlidir.Bu orucu tutmak için bir gece evvel sahura kalkmak icap eder.

Her şehrin namaz,oruç vakitler farklılık gösterdiğinden kendi şehrinizin oruç ve namaz vakitlerini aşağıdaki linkimizden öğrenebilirsiniz:


http://imsak.ezan.net adresine ziyaret edip vakitleri öğrebnebilirsiniz.

http://imsak.ezan.net/istanbul-imsak-saati.html




Şaban ayı oruç ayıdır.Rasülüllah Efendimiz kendileri bu ayda çok oruç tuttukları gibi biz ümmetine de bu ayda çokça oruç tutmayı tavsiye buyurmuşlardır.

Şaban ayında özellikle 13-14-15.ci günlerini oruçla geçirmek özellikle 15.gecesi olan berat kandilini karşılamak için oruç tutmak çok faziletlidir.

Peygamber (s.a.v.) Efendimiz :
(Şabanın 15. gecesini ibadetle, gündüzünü de oruçla geçirin! O gece Allahü teâlâ buyurur ki: “Af isteyen yok mu, affedeyim. Rızk isteyen yok mu, rızk vereyim. Dertli yok mu, sıhhat, afiyet vereyim. Ne isteyen varsa istesin, vereyim.” Bu hâl, sabaha kadar devam eder.) [İbni Mace]

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..