Berat Gecesi 100 rekatlık namazda Sübhaneke ve Ettehıyyatü okunur mu?

bu namzda sübhaneke ettehiyatü okunacakmı selam verdikten sonra ayğa kalkınca tekrar nasıl başlanacak

Evet okunacak.Bu namaz nafile namaz olup aynı sabah namazının sünneti gibi iki rekatte bir selam verilerek kılınır.

İlk namaza başlandığında evvela sübhaneke okunur.Sonra euzü besmele çekip Fatiha suresi daha sonra zammı sure olarak besmele çekmeden peşpeşe 10 ihlası şerif okunur.

Rukü ve secdeden sonra ikinci rekata kalkılır.Bu defa sübhaneke okumada direk besmele çekerek önce fatiha,sonra yine peşpeşe 10 ihlas okuınur.tekrar rukü ve secdeye gidilir.İkinci secdeden sonra oturup tahıyyat-salli-barik-ve Rabbena duaları okunup selam verilir.Böylece iki rekat kılınmış olur

100 rekat namazın tamamı bu şekilde kılınır.Yani her ikşi rekatte bir selam verilip tekrar niyet edilip başlanır.Bu namazın 100 rekat olması için 50 defa selam verilmiş olması gerekir.

Berat namazı uzun süreceğinden aralarda dinlenmek caizdir.kısa kısa molalar verilerek beden dinlendirilebilir.Ancak çok uzun aralar vermek gaflete sebep olacağından namaz yarım kalabilir.

Her rekat başında ayrı ayrı niyet gereklidir.ancak bu namaza özel olan uzun niyeti her defasında yapmak şart olmayıp,namaza ilk başlanan rekatte yapıp diğer rekatlere kısaca "Niyet ettim hayır namazına "demek yeterli olur.


Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..